Započelo je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u boksu

Hrvatski boks Uncategorized

U četvrtak, 23. veljače 2023. godine, u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu započelo je 33. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Za državno prvenstvo seniora zaprimljene su prijave za 52 boksača iz 27 klubova. Najbrojniji su boksači Leonarda Zagreb (7) i Torcide Split (6).

Za državno prvenstvo seniorki prijavljeno je 18 boksačica iz 11 klubova (iz Pit Bulla, Split, prijavljeno je 5 boksačica).

Boksački klub Titan Gym nastupa sa čak pet predstavnika: Noa Ježek, Maro Obrovac, David Kuveždić, Lucija Šćrbec i Anamarija Maršić, što je dosad najbrojniji sastav na seniorskom Prvenstvu Hrvatske!

Među prijavljenima zbog problema s ozljedama i oporavcima nema nekoliko renomiranih reprezentativaca (superteškaši Luka Pratljačić, Marko Bartulović, Antonio Grabić, Luka Plantić i Leo Cvetković). Protivnicu u kategoriji do 52 kg nema olimpijka Nikolina Ćaćić.

Oštra je konkurencija u svim teškim kategorijama (86, 92 i +92 kg), u poluteškoj do 80 kg, koju predvodi europski prvak Gabrijel Veočić, pa srednjoj 75 kg i polusrednjoj 71 kg, a žestoka borba za medalje vodit će se i u kategorijama do 67 kg i do 63,5 kg.

Prvog dana održano je osam četvrtfinalnih mečeva seniora u velter kategoriji do 67 kg, srednjoj do 75 kg i superteškoj +92 kg te su poznati svi polufinalisti.

Polufinala u velter kategoriji do 67 kg izborili su: lanjski prvak Marko Zeljko, Goran Miočić (Rebel Zadar), Marko Mikulić (Omega Varaždin) i Fabijan Tomkić (Nokaut).

Prošlogodišnji prvak, reprezentativac Marko Zeljko (BK Memento mori Dugo Selo), jednoglasnom je odlukom u sve tri runde pobijedio Ivana Blaževića iz splitskog Jokera i sigurno se plasirao u polufinale.

Borbeni Zadranin Goran Miočić prekidom u drugoj rundi pobijedio je Davida Kuveždića (Titan Gym), a sjajnu borbu u derbiju četvrtfinala pružio je i prekidom odnio pobjedu, mladi reprezentativac Fabijan Tomkić protiv mladog reprezentativca Denija Alagića iz Metalca.

Perspektivni Deni Alagić nakon duže pauze vraća se mečevima. Žustri Tomkić ga je već u prvoj rundi prisilio na dva brojanja, a onda nakon teške, obostrane razmjene, ponovio je isto i u trećoj rundi, što je označilo kraj meča.

U izjednačenom i borbenom meču, Varaždinac Marko Mikulić (Omega) pobijedio je tijesnom odlukom 3:2 Splićanina Andriju Gašpara.

U srednjoj kategoriji do 75 kg polufinala su izborili povratnik u ring Mladen Sobjeslavski (Leonardo), Gabrijel Debanić (Leona) i Ivan Vukasović (Torcida).

Trostruki prvak Hrvatske Mladen Sobjeslavski, koji se nakon tri sezone vratio u ring, dominantno je svladao neiskusnijeg klupskog kolegu Gregoryja Rovišana iz Leonarda.

Mladi reprezentativac Gabrijel Debanić u odličnom, napetom trileru, u meču ranga finala, pobijedio je tek sa 3:2 podijeljenom odlukom isto tako spremnog i opasnog Petra Pavčeca iz Nokauta, prošle godine finalistu i doprvaka Hrvatske u srednjoj kategoriji (gdje je pružio odličan otpor u finalu Gabrijelu Veočiću).

Torcidaš Ivan Vukasović, nokauter razornog udarca, jednoglasno je svladao mladog Branka Cikatića iz Leonarda, u prvoj rundi oborio ga i na pod svojom moćnom desnicom, a mladi Cikatić (sin velikana Branka) hrabro je izdržao meč i borio se do kraja.

U superteškoj kategoriji korpulentni Fran Hodak iz Lokomotive s dva brojanja je uvjerljivo pobijedio čvrstog Tina Puljića iz riječkog Kinga.

Mečevi na Prvenstvu Hrvatske nastavljaju se u Zagrebačkom boksačkom centru u petak, 24. veljače 2023. od 13.30 sati.

Na rasporedu je sedam muških i tri ženska meča.

Tagged