JEŽEK POKRADEN U BUGARSKOJ – VIDEO

Klupske vijesti - starije

Tužna odluka sudaca naklonjenih domaćem boksaču i mi ispadamo s EP. Noa Ježek je podijeljenom sudačkom odlukom 3:2 izgubio od bugarskog predstavnika Stanoeva kojeg je već pobjedio na međunarodnom turniru u Podgorici.

Video meča s Europskog prvenstva za one koji nisu gledali uživo:

Trener Nikola Švalj:

Jako sam razočaran odlukom sudaca koji su oštetili našeg boksača odmah u prvom kolu Europskog prvenstva u borbi s domaćinom. Kako da pogledam sada svog boksača u oči i kažem mu krećemo na pripreme za sljedeće EP, da li bi vi imali motiva toliko se žrtvovati i pripremati?

Noa je po boksačkim kriterijima čistog pogodka i dominacije ostvario pobjedu u sve tri runde. U prvu rundu Bugar je ušao boksajući prljavo s glavom i povlačeći glavu našeg boksača za što je dobio javnu opomenu (minus 1 bod). Bili smo spremni na to jer smo imali već meč s Bugarom gdje je Nou dva puta pogodio glavom u glavu bez opomene, ali je Noa taj meč dobio.

Drugu i treću rundu Noa je ostvarivao bolje pozicije iz kojih je zadao više čišćih i naglašenih pogodaka, što možete vidjeti na službenoj snimci EUBC-a.

Šok i nevjerica kad je Bugaru dignuta ruka na kraju meča. Kako su bodovali suci možete pogledati na score cardu (klikni za veću sliku):

Od svih 5 sudaca samo je Danac bodovao čistu pobjedu Ježeka sve 3 runde + javna opomena (26:30), dok ostala četiri suca boduju neriješeno 28:28. U presudivanju tko je bio bolji Kosovo, Gruzija i Moldavija odlučili su da je Bugar bio bolji. Što su ta četiri suca gledala, koju borbu? Stvarno ne znamo, ali ovo uništava reputaciju europskog boksa, a motiv hrvatskih boksača na olimpijskoj razini je ravan nuli nakon ovakvih osuda. Žalosno je da trostrukog državnog prvaka Hrvatske i osvajača 5 zlatnih međunarodnih medalja naš savez nije pokušao bolje za Štiti od krađe slanjem našeg suca na EP.

Boksač Noa Ježek iznosi svoj dojam s EP:

Osjećam se razočarano i ljuto radi odluke sudaca. Zato što znam da sam bio bolji te sam zaslužio pobjedu koja bi mi otvorila put do meča za medalju.

 

Tagged