NOVO! IBA Pro Series

Olimpijski boks

Međunarodna boksačka asocijacija predstavlja – IBA Pro Series

Uskoro će biti najavljen uzbudljiv novi pothvat u 2023. godini koji će se nastaviti nakon prethodnih događaja koji kombiniraju IBA i profesionalni boks. IBA Pro Serija će uvesti veće mogućnosti za podršku onim boksačima koji su postigli veliki uspjeh na međunarodnoj razini. To uključuje osvajače svjetskih, olimpijskih, konfederacijskih i višesportskih medalja, zajedno s uključivanjem IBA Svjetske boksačke turneje (WBT). Bodovi za poredak skupljat će se tijekom svakog od ovih prvenstava, što će zauzvrat podržati i premostiti jaz za naše boksače, između amaterskog programa i potpuno nove IBA Pro serije. Profesionalni boksači također će biti pozvani na natjecanje, ovisno o ugovoru.

IBA Pro Serija bit će pokrenuta s ‘Exhibition Bout Card’ koja će se održati u Abu Dhabiju tijekom Global Boxing Foruma 11. prosinca 2022. godine. Postoji 7 IBA Pro Serija mečeva, boksači će formirati ‘Noć prvaka’, od bivših i sadašnjih osvajača medalja elitnih prvaka.

Svjetski i olimpijski prvak iz Uzbekistana Bakhodir Jalolov borit će se protiv državnog prvaka, prvog olimpijskog sudionika, Bahreina Danisa Latypova u superteškoj kategoriji (92+kg). Boksači su se već susreli na Olimpijskim kvalifikacijama u Ammanu, a Latypov je u četvrtfinalu izgubio jednoglasno na bodove.

Dvostruka svjetska prvakinja, osvajačica srebrne olimpijske medalje Francuskinja Sofiane Oumiha sastat će se s osvajačicom medalje na Europskim igrama iz Armence Karenom Tonakanyanom u još jednom revanšu nakon što su Francuzi eliminirali Tonakanyan s RSC-I u 1/8 finala na posljednjem IBA Svjetskom prvenstvu. Obe boksačice sada se natječu kao profesionalke.