Pobjeda Luke Tolja i Lovre Pavčeca na Europskom prvenstvu, pratite danas uživo borbu Leona Maloića i Mariele Šteko

Hrvatski boks Klupske vijesti

Prvog dana mlađeseniorskog Europskog prvenstva u boksu, 25.4., Lovro Pavčec je ulaskom u polufinale, kategorije iznad 92 kg osigurao medalju. Za takav domet, Lovri je bila dostatna samo jedna borba, odnosno pobjeda u četvrtfinalu nad Rumunjem Stefanomm Moiseom i to podijeljenom sudačkom odlukom.

Presudila je očito treća runda u kojem je sudac u ringu morao brojati Rumunju nakon serije teških Pavčecovih udaraca. U finalu će se Lovro boriti protiv Armenca Alberta Harutjunijana.

Isti dan su ipak i dvojica hrvatskih boksača ispala s EP. Puljani, Anthony Mirković (do 86 kg) i Luigi Šalov do 80 kg, s tim da je Mirković predao borbu jer je tijekom dana završio u bolnici. Vrlo vjerojatno radi bruha.

Osječanin Luka Tolj 26.4. pobijedio je u 1/8 finala EP-a mlađih seniora jednoglasnom odlukom reprezentativca Srbije Adama Krstovića i izborio borbu za medalju u 1/4 finala u kategoriji do 75 kg.

Osječki debitant u sjajnom borbenom meču stekao je s 5:0 prednost u prvoj rundi. Odlično je kontrolirao meč i pravodobnim i preciznim udarcima nametnuo se predstavniku Srbije.

Borba se maksimalno zaoštrila u drugoj rundi koja je tijesno s 3:2 pripala Krstoviću koji je energičnije napao, a Luka je i dalje držao kontrolu i plasirao udarce i kombinacije s distance.

Ipak je popustio u silovitom tempu, a srpski boksač bio je prekvalitetan da ne bi iskoristio priliku.

U trećoj rundi Luka je izvukao maksimum, lavovski je tražio put do pobjede, u otvorenim serijama bio čvršći i konkretniji za veliki trijumf i nije dopustio nikakvu neizvjesnost u bodovanju.

Reprezentativca Srbije svladao je s 5:0, a dvojica sudaca bodovali su s 30:27 meč za mladog Osječanina.

Za medalju na Europskom prvenstvu Luka Tolj borit će se protiv favorita, reprezentativca Italije Cire Delle Curtija koji je podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio predstavnika Češke.

Čestitke Luki i Lovri na srčanim i beskompromisnim borbama kao i izborniku Yousefu Hasanu i trenerima u BK Osijeku i BK Nokautu koji su ih pripremali.

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine nastupaju dvoje hrvatskih predstavnika.

U ring ulazi i posljednji hrvatski boksač Leon Maloić do 63,5 kg u osmini finala protiv Čeha Vojtecha Bernaceka (6. meč iza 11.00 sati prijepodne, oko 12:15).

Hrvatska favoritkinja Mariela Šteko, europska juniorska prvakinja koja je u Erevan stigla kao nepobjediva u više od trideset mečeva zaredom, u četvrtfinalu kategorije do 63 kg borit će se za novu medalju protiv domaće Armenke Lilit Asatriyan (11. meč iza 11.00 sati prijepodne).

Tagged