Noa Ježek i Petar Krešimir Knežević danas nastupaju na MI

Klupske vijesti

Izvučen je ždrijeb za boksače na Mediteranskim igrama u Alžiru. Program počinje u nedjelju, 26. lipnja 2022. godine.

Osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Noa Ježek u kategoriji do 69kg, danas – 26. lipnja, u osmini finala borit će se protiv domaćeg boksača Jugurtha Ait-Bekka. Program počinje u 19:00 sati (18:00 sati po alžirskom vremenu).

Zadranin Petar Krešimir Knežević u srednjoj kategoriji do 75 kg u prvom kolu u osmini finala mora na kvalitetnog Talijana Salvatorea Cavallara, jednog od favorita srednje kategorije, osvajača svjetskih i europskih odličja u mlađim dobnim kategorijama koji se borio za medalju i na nedavnom Europskom prvenstvu seniora u Erevanu. Program počinje u 15:00 sati (14:00 sati po alžirskom vremenu), a Petar je 10. meč.

Hrvatska na Mediteranskim igrama u Oranu nastupa s četiri predstavnika: Noa Ježek (Titan Gym, Zagreb), Nikolina Ćaćić (Omega, Zagreb), Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat, Zadar) i Damir Plantić (Salona, Solin).

Konkurencija na Mediteranskim igrama je vrlo zahtjevna, natječu se boksačice i boksači iz “jakih” boksačkih nacija.

Najbolja hrvatska boksačica, europska doprvakinja U-22 i olimpijka, Nikolina Ćaćić u kategoriji do 54kg slobodna je u prvom kolu. U četvrtfinalu, u utorak, 28. lipnja 2022., Nikolina će se boriti protiv najbolje crnogorske boksačice Bojane Gojković, četverostruke prvakinje Europe u konkurenciji juniorki i mlađih seniorki. Meč protiv odlične mlade Crnogorke izravno donosi medalju, a pobjednica tog meča u polufinalu će najvjerojatnije na francusku reprezentativku Salmu Frigu.

Naš najiskusniji predstavnik Damir Plantić, u poluteškoj kategoriji do 81kg, u osmini finala u ponedjeljak, 27. lipnja, borit će se protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada. Prođe li kvalitetnog predstavnika Egipta, Plantić bi se za medalju u četvrtfinalu borio protiv najboljeg crnogorskog boksača, Petra Marčića.

Službenu aplikaciju organizatora MI možete skinuti na:

Naše boksače na Mediteranskim igrama u Alžiru vode izbornik Kristijan Hodak i trener Franjo Kristić.

Želimo im sreću i puno uspijeha.

Tagged