Leon Maloić s Hrvatskom boksačkom reprezentacijom otputovao je na 6. Greatest Open

Klupske vijesti

Hrvatska reprezentacija mlađih seniora u četvrtak, 30. ožujka 2023., otputovala je na 6. Greatest Open koji se održava u Lazarevcu (Srbija) od 31.3. do 2.4.2023. godine.

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan i trener Dalibor Čibarić na kvalitetni međunarodni turnir poveli su kandidate za predstojeće Europsko prvenstvo u Erevanu (Armenija), sedam državnih prvaka na nedavno održanom državnom prvenstvu mlađih seniora u Čakovcu.

U konkurenciji 100-tinjak mladih boksača iz 15 država Hrvatsku će predstavljati:

1. Leon Maloić 63,5 kg (Titan Gym, Zagreb)

2. Luka Bukvić 67 kg (Ares, Zadar)

3. Luka Tolj 75 kg (Osijek)

4. Luigi Šalov 80 kg (Pula)

5. Anthony Mirković 86 kg (Arena, Pula)

6. Filip Kumić 92 kg (Nokaut, Zagreb)

7. Lovro Pavčec +92kg (Nokaut, Zagreb)

Hrvatska reprezentacija prije puta se okupila u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, po dolasku iz Zadra priključio im se Luka Bukvić (najbolji boksač PPH-e u uzrastu mlađih seniora), a u Osijeku i Luka Tolj.

Naše mlađe seniore u Lazarevac su ispratili predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić. Uoči polaska predsjednik Bono Bošnjak obratio im se riječima:

“Čestitamo vam na dosad postignutim rezultatima i na tome što ste zaslužili kao reprezentativci predstavljati Hrvatsku. Vjerujemo da ćete na pripremnom turniru u Lazarevcu pokazati da možete ponosno nastupiti na Europskom prvenstvu u Armeniji. Znamo da imate kvalitetu, da odlično radite u svojim klubovima i zato maksimalno podupiremo naše mlade boksače. Zato smo se i izborili za domaćinstvo Svjetskog prvenstva sljedeće 2024. godine u našoj Hrvatskoj i HBS će sa svoje strane učiniti sve da se naši mladi boksači pokažu u najljepšem svjetlu.”

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan je naglasio:

“Veliki turnir u jakoj konkurenciji u Lazarevcu bit će za svakoga test za skorašnje Europsko prvenstvo, a nakon toga imat ćemo i pripremni kamp u Zagrebu. Morate se stalno dokazivati, kao i oni koji će sljedeće godine konkurirati za Svjetsko prvenstvo kod nas u Hrvatskoj. Bit će dovoljno zajedničkih kampova i pripremnih turnira. Pripreme za Svjetsko prvenstvo 2024., prvo koje se uopće organizira u Hrvatskoj, već su počele.”

Mladi reprezentativci zahvalili su se na potpori predsjedniku Boni Bošnjaku, a izbornik Yousef Hasan naglasio je da u pojedinim kategorijama imamo evidentni potencijal za postolja.

Tagged