Leon Maloić prvak

Leon Maloić novi prvak Hrvatske

Klupske vijesti

Na Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebačkom boksačkom centru održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za juniore. Na prvenstvo se prijavilo 60 juniora pristiglih iz 33 hrvatska boksačka kluba. Titan Gym su predstavljali Matko Stojanović i Leon Maloić.

Matko je nakon žestoke bitke u kategoriji do 48 kilograma izgubio od aktualnog prvaka hrvatske Brune Bačaca iz Team Predator Rijeka. Matku čestitamo na hrabroj i bespoštednoj borbi.

Naš sportaš Leon Maloić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma! U polufinalu je naš “lav” pobijedio Janka Grossa iz BK Omega. U finalu održanom u nedjelju 2. svibnja 2021. godine je Leon bio bolji od Luke Jerkovića iz Coloseum Zagreba. Obje borbe naš sportaš je dobio jednoglasnom sudačkom odlukom. Nadamo se da će Leonu ovo biti daljnji podstrek i motivacija za redovno treniranje.

Izjava sportaša nakon meča:

U kategoriji do 57kg sudjelovao sam na Prvenstvu Hrvatske za juniore koje se održavalo na Zagrebačkom Velesajmu. Ovo mi je zadnje Prvenstvo Hrvatske u juniorima pa sam morao dati sve od sebe jer sljedece godine postajem mlađi senior gdje je broj iskusnih boksača veći.

Glavni trener kluba Nikola Švalj nije krio svoje zadovoljstvo Leonovom izvedbom:

Smatram da se radi o izuzetno kvalitetnom i prespektivnom sportašu pred kojim leži zanimljiva budućnost. Ovo natjecanje bilo je tek uvod i dodatni motiv za Leona koji će pokazati svoje talente i kvalitete kroz daljni sportski rast.

Tagged