Hrvatski boksači otputovali na Mediteranske igre u Alžiru

Klupske vijesti

Hrvatski boksački reprezentativci otputovali su na Mediteranske igre u Alžiru, u gradu Oranu, koje će se održati od 25. lipnja do 6. srpnja 2022. godine.

Hrvatski boks na Mediteranskim igrama predstavljat će:

Noa Ježek (Titan Gym, Zagreb) do 69kg

Nikolina Ćaćić (Omega, Zagreb) do 54kg

Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat, Zadar) do 75kg

Damir Plantić (Salona, Solin) do 81kg

U Zračnoj luci “Franjo Tuđman”, boksače i trenere ispratio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i poželio im sreću i puno uspjeha na predstojećem velikom natjecanju.

Izbornik Kristijan Hodak kaže:

“Naš cilj uvijek je postići što više pobjeda i vratiti se s medaljama. Konkurencija je vrlo jaka, na Mediteranskim igrama nastupaju redom boksačke velesile kao što su Italija, Španjolska, Francuska, Turska, Maroko, Tunis i ostale zemlje koje imaju vrlo kvalitetne boksače. I naši izabrani predstavnici su vrlo kvalitetni, počev od olimpijke i europske doprvakinje U-22 Nikoline Ćaćić, brončanog Noe Ježeka s Europskog prvenstva U-22, perspektivnog Petra Kneževića koji je jako napredovao te iskusnog Damira Plantića. Putujemo s optimizmom i vjerujemo u povratak s novim odličjima.”

Noa Ježek se “zaliječio” nakon strahovitog ritma u prvom dijelu sezone (podsjećamo, Noa je osvojio brončanu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Europe do 22 godine u Poreču u najbrojnijoj kategoriji). Zbog novog rasporeda kategorija, Noa je za Mediteranske igre morao dodatno spustiti kilažu, jer kategoriju do 71kg zamijenila je prijašnja kategorija do 69kg.

Najbolja hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić, nakon osvojenog naslova doprvakinje Europe U-22 u Poreču, nastupila je ove godine i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj te se odlično spremila s trenerom Franjom Kristićem. Uvjerena je u uspješni nastup u novoj olimpijskoj kategoriji do 54kg u kojoj će se boriti i sljedeće godine u kvalifikacijama za OI u Parizu 2024. godine. Nikolina je i prva hrvatska boksačica u povijesti koja će se boriti na Mediteranskim igrama, kao što je i lani bila prva naša boksačica na Olimpijskim igrama.

Perspektivni Zadranin Petar Krešimir Knežević jako dobro napreduje u svojoj prvoj seniorskoj godini – na državnom prvenstvu osvojio je srebrnu medalju, a nedavno je pružio i odličan meč u završnici Regionalne lige u Skopju gdje je uvjerljivo savladao iskusnog boksača Loznice Danijela Filipovića.

Naš prvak u lakoteškoj kategoriji do 86kg, Damir Plantić, sudionik lanjskog Svjetskog prvenstva u Beogradu i nedavnog Europskog prvenstva u Turskoj, nastupit će na Mediteranskim igrama u poluteškoj kategoriji do 81kg u kojoj se inače bori njegov brat, olimpijac Luka Plantić koji se nije stigao oporaviti i vratiti u formu nakon osvojene brončane medalje na Europskom prvenstvu.

Zbog problema s ozljedama za Mediteranske igre nisu mogli konkurirati prvak Europe U-22 Gabrijel Veočić kao ni prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun.

Hrvatska na Mediteranskim igrama u Alžiru nastupa ukupno sa 105 sportašica i sportaša u 17 sportova.  Ukupno hrvatsko izaslanstvo broji 172 osobe.

Boksačka natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu počinju u nedjelju, 26. lipnja i traju do petka, 1. srpnja 2022. godine.

Tagged