Završilo posljednje kolo HBL

Hrvatski boks

U velikoj dvorani Športskog centra Gripe u Splitu, u subotu, 10. lipnja 2023., održano je posljednje, 9. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi za sezonu 2022./2023..

Održano je čak 76 mečeva u velikoj dvorani na Gripama, a zbog velikog broja borbi dio je održan u  pokrajnjoj dvorani BK Pit Bull.

Na kraju cjelodnevnog programa (od 9.30 sati ujutro) proglašeni su najbolji klubovi u ukupnom poretku uz svečanu dodjelu trofeja.

U Prvoj HBL titula je drugu godinu zaredom zasluženo pripala boksačima Torcide Split koji su obranu naslova potvrdili već uoči posljednjeg 9. kola s rekordnom razlikom u bodovima.

Na Gripama su apsolutni primat tijekom cijele sezone potvrdili s četiri nove seniorske pobjede (Mate Skelin, Ivan Vukasović, Ivan Vrkić i Ivan Rajčić).

Prvaci BK Torcida bili su i izvršni organizatori završnice Hrvatske boksačke lige na Gripama, a prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe za potporu Kliničkom-bolničkom centru Split.

Prigodnim riječima na humanitarnoj akciji u ime KBC-a Split, BK Torcidi i Hrvatskom boksačkom savezu zahvalio je prof.dr.sc. prim. Julije Meštrović kojem su zahvalnicu i plaketu uručili predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i dopredsjednik i sportski direktor HBS-a, general Mladen Mikolčević. 

Pehar za osvojeno prvo mjesto predsjedniku i glavnom treneru Torcide Draženu Buriću uručio je predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić uz predsjednika HBS-a Bonu Bošnjaka i dopredsjednika generala Mladena Mikolčevića.

Drugo mjesto u Prvoj HBL obranili su u posljednjem kolu boksači BK Rovinja, a treće mjesto osvojio je BK Salona – Rovinjani su na kraju imali ukupno 47 bodova, a Solinjani 43.

U Prvoj HBL /mladi (ml. kadeti, kadeti i juniori) novi prvak je BK Team Predator Rijeka koji je dominaciju kroz cijelu sezonu potvrdio i na splitskim Gripama.

Drugo mjesto osvojili su lanjski prvaci, mladi boksačice i boksači BK Broda koji su se do posljednjih mečeva za titulu doprvaka borili sa susjedima iz Slavonskog Broda – Radničkim.

Trofej mladim prvacima HBL/mladi i kapetanu Team Predatora Tomi Krmpotiću uručili su predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić.