Uskoro Prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore U22

Hrvatski boks

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U22 i juniore održat će se u Kutini od četvrtka, 27. travnja 2023. do nedjelje, 30. travnja 2023. godine.

Natjecanje će se održati u Športskom centru Kutina, Ulica Hrvatskih branitelja 8, Kutina.

Izvršni organizator Prvenstva Hrvatske za seniore do 22 godine i juniore je Boksački klub Kutina.

Posljednje boksačko prvenstvo u Kutini bilo je organizirano prije sedam godina. U Športskom centru Kutina redovito se organiziraju prvenstva i turniri u drugim borilačkim sportovima, pa se grad Kutina u Moslavini, 70 km udaljen od Zagreba, pozicionirao među borilačkim središtima u Hrvatskoj.

Boksački klub Kutina posljednjih godina ostvaruje odlične rezultate, pa su i na posljednjem održanom Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene u svim dobnim kategorijama u Čakovcu osvojili dva naslova prvakinja i jednu titulu doprvakinje Hrvatske. Redovito se uspješno u svim dobnim skupinama natječu na Hrvatskim boksačkim ligama.

Članica BK Kutine je osvajačica brončane medalje na Europskom kadetskom prvenstvu 2022. Agata Štajcer, a Lana Paljušić osvojila je broncu na Europskom juniorskom prvenstvu 2022. kao članica BK Kutine.

Mečevi na Prvenstvu Hrvatske za seniore U22 i juniore od 27. do 30 travnja 2023. odvijat će se u Športskom centru Kutina u popodnevnim satima.