Trojica Hrvata u četvrtfinalu Europskog prvenstva

Hrvatski boks

Hrvatska ima i trećeg predstavnika u borbi za medalje na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji!

Uz Lovru Pavčeca i Fabijana Tomkića, četvrtfinale izborio je i Riječanin Leon Buzik u kategoriji do 71 kg uvjerljivom pobjedom nad reprezentativcem Finske Rasmusom Noiosom.

Buzik je dominirao u sve tri runde i s dvije pobjede (nad odličnim predstavnicima Estonije i Finske) ušao među najboljih osam u polusrednjoj kategoriji do 71 kg.

Leon Buzik time je već ponovio svoj rezultat s prošlog Europskog prvenstva 2021. godine u Budvi kada se također borio za odličje u četvrtfinalu.

Najbolji boksač državnog prvenstva mlađih seniora u Zadru 2022. za medalju će se boriti u utorak, 19. travnja protiv vrlo opasnog Crnogorca Mirka Šarčevića koji je u osmini finala prekidom pobijedio reprezentativca Švedske.

Čestitke za dvije sjajne pobjede na EP-u Leonu i treneru BK Rijeke i izborniku Kristijanu Hodaku!

Najbolji hrvatski mlađi seniori izborili su tri četvrtfinala od ukupno pet predstavnika na EP-u u Sofiji. Lovro Pavčec u kategoriji +92 kg borit će se u ponedjeljak, 18. travnja protiv domaćeg Bugarina, doprvaka Europe, a Fabijan Tomkić (protiv Ukrajinca) i Leon Buzik (protiv Crnogorca) u utorak, 19. travnja. 2022. godine.

 

 

Izvor fotografije: HBS

Tagged