Sara Beram u osmini finala Europskih igara, pratite uživo današnje mečeve Čalića i Veočića

Hrvatski boks

Hrvatska prvakinja i brončana s Europskog prvenstva 2022. u Budvi Sara Beram dominantno je izborila prvu pobjedu za Hrvatsku na 3. Europskim igrama u Krakovu i plasirala se u osminu finala.

Reprezentativka iz BK Petar Zrinski je u 1/16 finalu kategorije do 60 kg jednoglasnom odlukom 5:0 svladala neiskusniju, mladu njemačku reprezentativku Marie Lene Buechner.

O sigurnoj Sarinoj pobjedi govori bodovanje sudaca: dvojica su bodovali meč 30:25, dvojica 30:26, a jedan 30:27.

Sara je elegantno, s lakoćom dominirala od prve do posljednje sekunde, puštala mladu Njemicu da napada i ide prema njoj, a onda joj nepogrešivo spuštala kombinacije udaraca.

Odlično se kretala, bila potpuno nepredvidiva za inferiorniju suparnicu i kažnjavala svaki njen pokušaj iznenadnim projektilima s lijeve ili desne strane, pa je njemačka boksačica već nakon prve runde djelovala potpuno izgubljeno.

Nakon dvije runde sve je bilo odlučeno, Sara Beram ostvarila je nedostižnu prednost i u trećoj se poigravala s Buechner i zagrijavala za oštrije borbe u nastavku pohoda prema postolju i plasmanu na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

Sara Beram spustila je kilažu za olimpijsku kategoriju do 60 kg, djelovala je lepršavo, superiorno i nadmoćno, uz kontinuirani napredak otkad radi s iskusnim trenerom Perom Tadićem. U kutu u Krakovu vodio ju je trener reprezentacije Pero Veočić.

Čestitke Sari i trenerima na odličnoj borbi i suverenoj pobjedi s kojom je otvorila Europske igre u Krakovu!

Sara Beram u sljedećem kolu, u osmini finala borit će se protiv Bugarke Sezgin Mehmedove (23), četvrtfinaliskinjom sa Svjetskog i Europskog prvenstva, u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine.

Matteo Komadina (29, BK Rijeka), dugogodišnji hrvatski prvak do 63,5 kg, u prvom meču, u 1/16 finala završio je nastup na 3. Europskim igrama u Krakovu.
Komadina je startao prvi od naših boksača i na žalost, izgubio meč od mladog, znatno neiskusnijeg reprezentativca Kosova Shpetima Bajokua (22) kojem je plasman u osminu finala Europskih igara dosad najveći uspjeh u karijeri.

Matteo je izgubio podijeljenom odlukom 4:1 (dobio je naklonost indijskog suca), no mora se priznati zasluženo, jer mladi kosovski boksač dominirao je otpočetka, nametnuo se silinom i borbenošću te dobio sve tri runde – prvu sa 4:1, a druge dvije s 3:2, pa je i nakon dvije runde imao već teško dostižnu bodovnu prednost.
Komadina je za preokret morao potpuno dominirati u trećoj rundi, a za to nije imao dovoljno energije ni snage. Otpočetka se teško nosio s agresivnijim i spremnijim, a fizički višim i snažnijim kosovskim boksačem koji je diktirao žestoki ritam i zadavao mu probleme svojim kontragardom i jakom zadnjom ljevicom.

Drugog dana mečeva na Europskim igrama, 24. lipnja, u ring izlaze dvojica hrvatskih reprezentativaca.

Marko Čalić (92 kg) – 35-togodišnji pulski teškaš borit će se protiv još starijeg Džemala Bošnjaka (38, BiH) koji u profi-boksu ima pet pobjeda u 12 mečeva, a borio se na svjetskim prvenstvima 2021. u Beogradu i 2023. u Taškentu, pa lani na Europskom prvenstvu u Erevanu.

Meč Marka Čalića protiv Džemala Bošnjaka je 12. po redu u popodnevnom programu od 13.00 sati (RING A) – očekivani početak meča do 16.00 sati.

Gabrijel Veočić (80 kg) starta u 1/16 finala protiv Bugarina Kristijana Nikolova, osmerostrukog prvaka Bugarske i srebrnog na uglednom Strandja turniru.

Meč Gabrijela protiv Nikolova je 8. po redu u večernjem programu od 18.00 sati (RING A).

Tagged