Sara Beram osvojila povijesnu osmu ovogodišnju žensku europsku medalju

Hrvatski boks

Sara Beram, 27-ogodišnja Zadranka i članica BK Petar Zrinski iz Zagreba, magistrica kineziologije, postigla je u Budvi na Europskom prvenstvu za seniorke najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

S dvije pobjede osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63kg.

U polufinalu Sara je jednoglasnom odlukom sudaca izgubila od favoritkinje kategorije, svjetske prvakinje Sare Amy Broadhurst iz Sj. Irske.

Sara je dala sve od sebe, srčano je ušla u dvoboj sa svjetskom prvakinjom, borila se do kraja, napadala i ulazile u snažne razmjene, a fizički jaka, odlično pripremljena i tehnički sjajna Irkinja u svakoj rundi je pronašla prostor i brzinu za koji udarac više što joj je donijelo nedostižnu prednost.

Čestitke Sari Beram na osvojenoj medalji na Europskom prvenstvu.

Sara Beram je još 2017. godine osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Europske unije, ima i odličje sa Svjetskog kupa nacija, osvajala je velike turnire kao što su Beogradski pobjednik na kojem je trijumfirala prošle i ove godine, a ove godine osvojila je i Ostrom kup u Mađarskoj, no odličje na Europskom prvenstvu je njezin i jedan od najvećih uspjeha hrvatskog ženskog boksa uopće!

U dvije borbe u Budvi svladala je kvalitetne predstavnice Finske i Nizozemske (Heijnen brončana sa Svjetskog prvenstva), a u polufinalu je pružila žestoki meč protiv najbolje na svijetu, Irkinje Amy Broadhurst.

Od iste suparnice Sara je izgubila ove godine i u svibnju na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, također jednoglasnom odlukom sudaca.

Sara je nastavila zlatni niz hrvatskog ženskog boksa u 2022. godini – naše mlade boksačice osvojile su ove godine na europskim prvenstvima mlađih kategorija (U-22, kadetsko i juniorsko) već sedam medalja, a Sara je u najjačoj konkurenciji među najboljim europskim boksačicama osvojila osmu!

Sve čestitke i stručnom stožeru koji je pripremao i vodio Saru na EP-u u Budvi, iskusnom treneru Peri Tadiću i Damiru Stručiću iz BK Petar Zrinski! Klub sa zagrebačkog Črnomerca može se pohvaliti s čak tri europske medalje svojih članica ove godine – Mariela Šteko zlatna juniorka, Sara Beram brončana seniorka i Valeria Šteko brončana kadetkinja!

Dosad su medalje na europskim seniorskim prvenstvima za žene prije osam i više godina osvajale Anamarija Maršić, Danijela Vernić, te Nikolina Orlović još 2008. godine.

Naše mlade boksačice postigle su najbolje rezultate u povijesti hrvatskog ženskog boksa – uz dva naslova europskih prvakinja osvojile su i šest odličja na europskim prvenstvima (Nikolina Ćaćić srebro na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Mariela Šteko zlato , Nika Lopac i Lana Paljušić bronce na Europskom juniorskom prvenstvu, a Lorena Horvat zlato, te Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu te Sara Beram na seniorskom EP-u u Budvi.

Takvi uspjesi nisu postignuti nikad ranije!

Kada tome dodamo četiri muške medalje (Gabrijel Veočić zlatni na EP-u U-22, Luka Plantić brončani na seniorskom i Noa Ježek brončani na Europskom prvenstvu U-22, te bronca Luke Pratljačića na Svjetskom studentskom prvenstvu), hrvatski boks osvojio je rekordnih 12 medalja u 2022. godini.

U studenom slijedi i Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u Španjolskoj.

Tagged