Sara Beram i Maja Šarić na EP u Budvi

Hrvatski boks

Na Europskom seniorskom prvenstvu za žene u Budvi (Crna Gora) koje počinje u petak, 13. listopada 2022. Hrvatsku predstavljaju Sara Beram u kategoriji do 63 kg i Maja Šarić u kategoriji do 57 kg.

Ukupno su prijavljene 164 boksačice iz 31 države koje će se natjecati u 12 težinskih kategorija. Europsko prvenstvo trebalo se održati u ruskom Ulan-udeu, a Europska boksačka federacija EUBC prebacila ga je u Crnu Goru nakon što su Rusiji i Bjelorusiji zbog agresije na Ukrajinu oduzeta sva sportska natjecanja.

Prva će u ring izaći iskusna Maja Šarić (35) u kategoriji do 57 kg. U 1/16 finala Maja je slobodna, a u osmini finala borit će se u subotu, 15. listopada protiv Bugarke Svetlane Staneve.

Priželjkivana pobjeda Maju vodi u borbu za medalju u četvrtfinalu 18. listopada na pobjednicu meča između Čehinje Cavajdove i Dankinje Mortensen. Eventualna medalja bila bi najveći uspjeh u karijeri iskusne Splićanke i članice Marjana iz Splita koja u Zagrebu trenira kod trenera Yousefa Hasana.

S ambicijama za medalju i postolje na Europskom prvenstvu borit će se i odlična Sara Beram (27) u kategoriji do 63 kg koja iza sebe ima niz velikih rezultata na međunarodnoj sceni. Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Istanbulu zaustavila ju je kasnija svjetska prvakinja Irkinja Amy Sara Broadhurst. 

Sara ponovo ima vrlo neugodan ždrijeb na EP-u u Budvi. U osmini finala, u nedjelju 16. listopada Sara će boksati protiv Finkinje Naiimo Bulhan.

Pobjedom nad Finkinjom Sara bi izborila četvrtfinale i meč za odličje protiv Talijanke Canfore ili Nizozemke Heijnen. Kad bi postigla sjajan uspjeh prolaskom u polufinale, Saru bi u polufinalu najvjerojatnije ponovno čekala svjetska prvakinja Irkinja Amy Broadhurst.

Sara (BK Petar Zrinski) je u odličnoj formi, ostvarila je veliki iskorak i napredak pod vodstvom prekaljenog trenera Pere Tadića i vjerujemo da će se to vidjeti u ringu u Budvi.

Ove godine naše mlade boksačice postigle su najbolje rezultate u povijesti hrvatskog ženskog boksa – uz dva naslova europskih prvakinja osvojile su još pet odličja – dosad Hrvatska ima ukupno sedam velikih medalja na europskim prvenstvima (Nikolina Ćaćić srebro na Europskom prvenstvu U-22, Mariela Šteko zlato na EP za juniorke, Nika Lopac i Lana Paljušić bronce na istom, a Lorena Horvat zlato, te Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu).

Sretno Sari i Maji, vjerujemo da će nastaviti trofejni niz!

Tagged