Robert Krpan položio za međunarodnog suca s dvije IBA zvjezdice

Hrvatski boks

Završetak kalendarske 2023. godine donio je hrvatskom boksu još jednog međunarodnog suca s dvije IBA zvjezdice (IBA 2-star) koji može suditi na svim velikim međunarodnim turnirima i kontinentalnim boksačkim prvenstvima.

Robert Krpan (27) iz Požege uspješno je u prosincu 2023. položio seminar za međunarodne suce s dvije IBA zvjezdice (IBA 1-2 Star R&J Course) koji se odvijao u talijanskom Chiancianu za vrijeme nacionalnog prvenstva Italije.

Krpan je uz Petra Grubišića iz Zagreba najmlađi hrvatski sudac s dvije IBA zvjezdice, a uz boks je vezan od djetinjstva uz oca i glavnog trenera BK Graciana iz Požege, Željka Krpana.

Robert je lani postao prvi međunarodni boksački sudac iz Požege s položenom jednom IBA zvjezdicom, a sada s dvije IBA zvjezdice može suditi na Europskom seniorskom prvenstvu i svim kontinentalnim prvenstvima.

Mentor mu je Naim Ramaj iz Koprivnice, naš sudac s najvišim statusom, tri IBA zvjezdice s kojim se može suditi na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama, što je i cilj mladog, perspektivnog Požežanina Roberta Krpana.

Čestitamo!

© Hrvatski boksački savez

Tagged