Proglašeni prvaci Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj U22 konkurenciji

Hrvatski boks

Hrvatska ima 12 novih prvaka u juniorskoj konkurenciji i 9 prvaka u kategoriji seniora do 22 godine!

Za najboljeg boksača Prvenstva Hrvatske za seniore U22 proglašen je Goran Miočić (Rebel Zadar) koji je svoju prvu titulu državnog prvaka u kategoriji do 67 kg osvojio u tri žestoka meča pobjedama nad Leonom Maloićem, Andijem Idrizijem i u finalu nad Filipom Mimicom iz Torcide Split.

Pokale za najborbeniji par osvojili su Patrick Plantić (Katran Zagreb) i Ilija Brkan (Agram Zagreb) za nemilosrdno finale u kategoriji do 86 kg u kojem je zasluženo slavio najmlađi brat boksačke braće Damira i Luke Plantića.

Pehare najboljima dodijelili su tehnički delegat PPH-a Mario Žiger i predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.
Za najboljeg juniora državnog prvenstva u Kutini proglašen je Dino Selak iz Senja koji je za titulu u kategoriji do 63 kg ostvario četiri pobjede, a u finalu je svladao Mehmeta Bajramija iz Team Predatora Rijeka.

Za najborbeniji par proglašeni su i nagrađeni pokalima Mateo Bobaš iz Rijeke i Ivan Bašić iz Torcide Split.
Trofeje su im uručili predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i trener BK Kutina Josip Cerovec, domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske.

Najuspješniji su u finalima bili predstavnici zagrebačkog Leonarda s tri titule državnih prvaka: juniori Adem Gaši i Filip Klarić, te senior U22 Antonio Grabić koji je osvojio svoju već desetu titulu prvaka Hrvatske u svim dobnim kategorijama.

Juniori Rekorda Zagreb osvojili su dva naslova prvaka (Borna Varelija i Asllan Krasniqi, a najbrojnijoj Torcidi Split s pet predstavnika u finalima (2 juniora i 3 seniora) zlato je osvojio teškaš U22 Jan Morović sa svojom trećom uzastopnom titulom prvaka Hrvatske.

U seniorskoj konkurenciji svih devet prvaka je iz različitih klubova, a u juniorskih 12 kategorija samo su Leonardo i Rekord osvojili po dva naslova, a svi ostali klubovi po jedan.

Rezultati finala:

© Hrvatski boksački savez