Priredba u Zaboku – Ivana Habazin osvojila WBC Silver titulu

Hrvatski boks

Hrvatska profesionalna boksačica upisala je drugu pobjedu zaredom.

33-godišnja hrvatska boksačica velter kategorije, Ivana Habazin (22-4-0) jednoglasnom odlukom sudaca (99-92, 98-93, 99-92) pobijedila je Dianu Prazak (14-5-0) u meču za WBC Silver titulu.

Silver pojas pripada prvoj izazivačici za WBC-ovu svjetsku titulu. WBC-ova prvakinja u kategoriji do 66,7 kg trenutno je Jessica McCaskill (12-2), a američka boksačica zapravo drži sve relevantne svjetske titule u velter kategoriji.

Habazin je u Zaboku pobijedila bivšu svjetsku prvakinju i lako je moguće da će 2023. godine boksati protiv Jessice McCaskill. Ivana bi u tom meču pokušala po treći put doći do titule svjetske prvakinje.

Mečom je Ivana uspješno proslavila svoj 33. rođendan, a odala je počast i Draženu Petrović po kojem je event nazvan. Legendarni hrvatski košarkaš na dan održavanja meča bi napunio 58 godina.

Što se ostatka priredbe tiče, vrijedi izdvojiti kako je Hrvoje Sep u sunaslovnoj borbi večeri slavio protiv Gruzijca Nike Gvajave. Sepu je to 12. pobjeda u profesionalnoj karijeri (12-1-0), a Gvajava (12-28-3) je završio u trećoj rundi. Boksač iz Vrbanje, sela u blizini Županje, vratio se pobjedama nakon što je u četvrtom mjesecu izgubio od Ricardsa Bolotniksa.

Više puta Sep je slao svog protivnika u nokdaun, a početkom treće runde, nakon novog nokdauna, trener gruzijskog boksača odlučio je stati na kraj borbi te je bacio ručnik u ring.

Marko Ćalić prekidom u drugoj rundi pobijedio je bosanskohercegovačkog boksača Nikolu Mrđu, a Ivica Bačurin također je slavio u drugoj rundi. Protivnik mu je bio Goran Sučević iz Srbije. Marko Stanković jednoglasnom odlukom pobijedio je Ognjena Raukovića. Bio je to obračun dvojice srpskih boksača. Rafael Pervan pobijedio je u bosanskohercegovačkom obračunu tehničkim nokautom Zvonimira Karačija.

MMA borac Patrik Čelić odradio je boksački debi, a jednoglasnom odlukom porazio je Antonija Vlaha iz Bosne i Hercegovine. Imao je Čelić podosta problema u prvoj rundi, jer krajem runde Antonio ga je imao u nokdaunu. Čelić se uspješno oporavio između rundi i u nastavku meča uspio je ishoditi pobjedu.

Svi rezultati:

Ivana Habazin def. Diana Prazak jednoglasnom odlukom sudaca (99-92 x2, 98-93)

Hrvoje Sep def. Nko Gvajava, TKO – R3

Marko Čalić def. Nikola Mrđa, TKO – R2

Marios Kollias def. Ferenc Zsalek, TKO – R1

Ivica Bačurin def. Goran Sučević, TKO – R2

Marko Stanković def. Ognjen Rauković jednoglasnom odlukom sudaca

Daniel Vernaza def. Dario Pehar, TKO – R2

Paolo Magui def. Luka Veljović podijeljenom sudačkom odlukom

Rafael Pervan def. Zvonimir Karači, TKO

Patrik Čelić def. Antonio Vlaho jednoglasnom odlukom sudaca

Filip Mimica def. Jasmin Mahalbašić, TKO – R3

Tagged