Pripreme kadetske reprezentacije

Hrvatski boks

Od 12. do 16. srpnja 2023. hrvatska kadetska reprezentacija u proširenom sastavu održat će zajedničke pripreme u Mrkoplju. Kadeti (rođeni 2009. i 2010. godine) pripremaju se za Europsko kadetsko prvenstvo u Mariboru (Slovenija) koje će se održati od 15. do 26. kolovoza 2023. godine.

U Mrkoplju u Gorskom kotaru, kadetska reprezentacija održala je kraće pripreme i u ljeto 2021. godine uoči Europskog kadetskog prvenstva u Sarajevu.

Mladi boksači i treneri tada su bili više nego zadovoljni uvjetima koje je nudio Mrkopalj – ugodnu klimu i noćne svježine umjesto vrućina te funkcionalan smještaj i odličnu kuhinju u Skijaškom domu koji im je bio na raspolaganju.

Trčali su do vrha skijališta Čelimbaša i na nogometnom igralištu (odmah uz Skijaški dom), sparirali u sportskoj dvorani u Delnicama i vježbali uz Lokvarsko jezero.

Koliko su pripreme bile korisne, potvrđuje tadašnji rezultat na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu – naši mladi boksači osvojili su dvije bronce (Bernard Grgić i Ivan Nekić), a hrvatski reprezentativci nastupili su u ukupno pet borbi za medalje i svrstali se među 10 najuspješnijih kadetskih selekcija na Europskom prvenstvu.

Pripreme najboljih hrvatskih kadeta u Mrkoplju od 12.-16. srpnja vodit će izbornik kadetske reprezentacije Goran Ivezić i trener Niko Marketin.

Na pripreme putuje 16 mladih reprezentativaca:

 1. Mihael Bulatović Radnički, Slavonski Brod

2. Karlo Krunić        Radnički, Slavonski Brod

3. Jan Mikulić            Radnički, Slavonski Brod

4. Lukas Fulanović  Radnički, Slavonski Brod

5. Leon Peić                 Mladost, Osijek

6. Niko Vuković         Osijek

7. Borna Valerija       Record Gym, Zagreb

8. Luka Božurić          Record Gym, Zagreb

9. Dominik Nožinić   Record Gym, Zagreb

10. Karlo Knežević     Sv. Krševan, Zadar

11. Ino Melada              Sv. Krševan, Zadar

12. Luka Glučina          Dardona, Drvenik

13. Dominik Sokač      Agram, Zagreb

14. Mihael Baričević   Ares, Zadar

 15. Toma Krmpotić    Team Predator, Rijeka

16. Milan Čaleta           Salona, Solin

Kadetska reprezentacija okuplja se u Zagrebu u srijedu, 12. srpnja 2023. u 11:00 i kreću za Mrkopalj.  Nedavno je kraće zajedničke pripreme u Zagrebu imala i hrvatska juniorska reprezentacija koju očekuje Europsko juniorsko prvenstvo u Ploeštiju, Rumunjskoj (19.-31.7.2023.).