Poznati kadetski i mlađe kadetski prvaci Hrvatske i najbolji u uzrastu

Hrvatski boks

U Zagrebu je završeno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadete (26.-28.5.2023.). Na trodnevnom prvenstvu u Zagrebačkom boksačkom centru (u izvršnoj organizaciji ZBS-a) sudjelovalo je ukupno 98 mlađih kadeta i kadeta iz klubova iz svih hrvatskih regija.

U kategorijama naših najmlađih boksača, mlađih kadeta (rođeni 2011. i 2012. godine) i kadeta (rođeni 2009. i 2010. godine) dobili smo nova 24 prvaka Hrvatske – deset u mlađim kadetima i 14 u kadetima.

Za najboljeg boksača PPH za mlađe kadete proglašen je Hrvoje Kunstović (Leona Zagreb) do 44 kg.

Trofej za najboljeg mlađeg kadeta Hrvoju Kunstoviću uručio je glavni povjerenik PPH-a Milovan Rađen.

Najbolji kadet Prvenstva Hrvatske je Ino Melada (Sveti Krševan Zadar) u kategoriji do 57 kg s četiri uvjerljiva trijumfa u tri dana.

Trofej za najboljeg boksača Kadetskog prvenstva Hrvatske Zadraninu Inu Meladi uručila je glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza Nikolina Jurić.

Glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić prigodnu zahvalnicu za uspješnu organizaciju Prvenstva Hrvatske za najmlađe hrvatske boksače dodijelila je Zagrebačkom boksačkom savezu, a plaketu je primio Mario Žiger, član Izvršnog odbora ZBS-a.

Ukupno najuspješniji klub na PPH za mlađe kadete i kadete je Record Gym iz Zagreba čiji su mladi boksači  u obje konkurencije osvojili ukupno četiri zlatne medalje (dvije titule u mlađim kadetima i dvije u kadetima), dva srebra i tri bronce.

Slavonski Brod potvrdio se kao rasadnik talentiranih boksača – kombinirano su slavonsko-brodski dječaci osvojili pet titula državnih prvaka u mlađim kadetima i kadetima (Radnički tri titule u kadetima, a Brod po jedan naslov u ml. kadetima i jedan u kadetima).

U konkurenciji mlađih kadeta najuspješniji su mlađi kadeti Team Predatora Rijeka s dva zlata i šest srebrnih medalja – ukupno su se osmorica Predatora borili u finalima ml. kadeta i potvrdili zbog čega su zasluženo ekipno i novi prvaci Hrvatske boksačke lige 2022/23.!

Riječki Team Predator ima dva prvaka u mlađim kadetima (Vedran Balen i David Jovanovski).

Dva ima i Record Gym iz Zagreba (Mustafa Gaši i Vito Rupčić) te dvojicu Leona Zagreb (Hrvoje Kunstović i Anton Lozančić).

Po jednog prvaka imaju Gladijator Zagreb (Maroje Stojanović), Metalac Zagreb (Armin Fejzić), Coloseum Zagreb (Marko Mandić) i BK Brod (Adam Pejić)!

U konkurenciji kadeta najuspješniji su bili mladi boksači Radničkog iz Slavonskog Broda – u kadetskim finalima osvojili su tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Zlatni kadeti Radničkog SB su: Mihael Bulatović, Karlo Krunić i Jan Mikulić!

U konkurenciji kadeta uspješni su također bili boksači BK Record Gyma iz Zagreba sa dvije titule prvaka (Borna Varelija i Luka Božurić) uz dva srebra.

Gladijator Zagreb osvojio je dvije titule kadetskih prvaka (Gabrijel Vasilj i Mimi Hoxhaj) uz dva srebra, uz jedan naslov u mlađim kadetima – ukupno tri nova hrvatska prvaka!

Uz titulu najboljeg kadeta Prvenstva Hrvatske, zadarski Sveti Krševan ima ukupno dva prvaka (Ino Melada i Karlo Knežević).

Po jedan naslov prvaka u kadetima osvojili su Mladost Osijek (Leon Peić), BK Osijek (Niko Vuković), Dardona Drvenik (Luka Glučina), BK Brod (Gabriel Kapetanić) i Agram (Dominik Sokač).

Čestitke svim novim prvacima i finalistima, kao i njihovim trenerima, na odličnim, borbenim i uzbudljivim, a pojedinima i dramatičnim finalima neizvjesnima da posljednjeg zvuka gonga!

Čestitke svim sudionicima uspješnog Prvenstva Hrvatske za najmlađe kategorije koje je pokazalo da treneri u mnogim našim klubovima odlično i predano rade s mladim, perspektivnim boksačima, kao i početnicima koji su tek kročili u ring, a za brojne je PPH bilo prvo veće natjecanje uopće.

Tagged