Petar Leskur upisao treću pobjedu na ‘Felix Stamm’

Hrvatski boks

Gromoviti Splićanin Petar Leskur (Grom Split), nedavno proglašen za najboljeg boksača Prvenstva Hrvatske do 22 godine, izborio je drugu sjajnu pobjedu i plasman u polufinale poluteške kategorije do 80 kg na velikom EUBC-ovom turniru ‘Feliks Stamm’ u Poljskoj.

Snažni, odlučni splitski vojnik Leskur u četvrtfinalu je jednoglasnom odlukom, sigurno i dominantno, svladao reprezentativca Litve Robertasa Liorancasa!

Naš mladi reprezentativac autoritativno se nametnuo otpočetka meča Litavcu, kontrolirao ga s distance i pravodobnim izborima napada, kombinacijama prednjih i zadnjih direkata, gradio bodovnu prednost i usmjeravao borbu na svoju stranu.

Čvrsti, plećati Litavac je već od druge runde morao otvorenije napasti, pokušao je pritisnuti Petra, a Splićanin je odličnim kretanjem i kontrama zaustavljao sve pokušaje i uvijek okretao međusobne razmjene u svoju korist. Bez imalo panike kontrolirao je meč i dominirao do kraja.

Petar Leskur upisao je drugu pobjedu u Pultusku: u prvom meču dominantno je svladao reprezentativca Trinidada i Tobaga, a u drugoj pokazao još kvalitetniji i čvršći boks protiv opasnijeg protivnika.

U polufinalu 38. Memorijala Feliksa Stamma borit će se protiv odličnog Uzbekistanca Turabeka Khabibullaeva koji je na putu do polufinala izbacio dvojicu domaćih poljskih boksača.

Za ulazak u finale boksat će protiv vrhunskog predstavnika Uzbekistana, u ovom trenutku najjače boksačke velesile (pet svjetskih prvaka na netom završenom SP-u u Taškentu) u četvrtak, 25. svibnja 2023.!

Tagged