Pehar za najboljeg boksača na Memorijalnom turniru za Mateja Vučićevića, Maro Obrovac uspješan na Regionalnoj ligi u Loznici

Hrvatski boks

Na memorijalnom turniru hrvatskih branitelja “Zdravko Žagar Žagi” održanom 18.12.2022. u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu, pobjedu je upisao Matej Vučićević (senior do 92kg) u uzbudljivom meču protiv Daria Druševića (Sv. Krševan, Zadar). Matej je ujedno proglašen i najboljim boksačem u uzrastu seniora na cjelokupnom prvenstvu.

Mauro David (kadet do 63kg) u svom prvom meču pobijedio je Bornu Tišljera (Titan Gym).

Niko Neveščanin (kadet do 63kg) dominirao je u svom prvom meču protiv Jasmina Seftića (Team Predator).

Petra Pustaj Šimić (kadetkinja do 48kg) je pobijedila Mađaricu Horváth Dzsenifer.

Nikola Obrovac (kadet do 63kg) izgubio je u meču protiv Asllana Krasniqija (Record Gym) jednoglasnom odlukom sudaca. Nikola je pokazao da napreduje iz meča u meč i vjerujemo da će u budućnosti dvojac pružati još atraktivnije mečeve.

Ivan Boras (mlađi kadet do 50kg) izgubio je kontroverznom i upitnom odlukom protiv Edvina Travnjaka (Team Predator).

Boksače su u mečevima vodili treneri Nikola Švalj, Rikardo Azirovski, Tihomir Joskić i Josip Mitrović.

Nikola Obrovac (red) vs Asllan Krasniqi (blue)

Mauro David (red) vs Borna Tišljer (blue)

Trener Rikardo Azirovski, Matej Vučićević i trener Tihomir Joskić


Maksimalan učinak ostvarili su boksači na Regionalnoj ligi u Loznici održanoj 17. i 18. prosinca 2022. godine.

Seniorski reprezentativci Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić te mlađi seniori: Maro Obrovac, Gabriel Debanić, Fabijan Tomkić i Lovro Pavčec nastupili su ovoga vikenda na 3. turniru Regionalne boksačke lige u Loznici i svi su ostvarili pobjede.

Maro Obrovac (mlađi seniori do 80kg, BK Titan Gym) jednoglasnom odlukom sudaca, 5:0, pobijedio je domaćina Miloša Nikolića.

Gabrijel Veočić je nastavio pobjednički niz upisavši drugog dana turnira i 24. pobjedu zaredom – ponovo je bio bolji od starog znanca Lea Cvitanovića (BiH) kojeg redovito pobjeđuje.

Luka Pratljačić nakon pobjede prekidom u subotu, isto je ponovio i u nedjelju prisilivši Miloša Veletića iz Slavije Banja Luka, boksača s iskustvom iz profi-mečeva, na prekid u prvoj rundi.

Veočić i Pratljačić tako su u dva dana upisali maksimalni broj bodova za BK Loznicu, vodeću u ukupnom poretku Regionalne lige.

Gabrijel Debanić je nakon trijumfa u subotu, u nedjelju dodao drugu pobjedu te je pobijedio Darija Tomića iz domaće BK Loznice podijeljenom odlukom sudaca.

BK Loznicu vodi bivši teškaš Aleksandar Risimić koji je i angažirao hrvatske reprezentativce.

Mlađe seniorski reprezentativci Maro Obrovac, Fabijan Tomkić i Gabriel Debanić upisali su pobjede za BK Novi Pazar, a Lovro Pavčec dobio je meč bez borbe.

Gabrijela Veočića vodio je trener Pero Veočić, Luku Pratljačića Matej Matković, a naše mlađe seniore treneri Danijel Vekić i Dalibor Čibarić.

Tagged