Pavčec, Tolj, Kumić, Mirković, Maloić i Bukvić osvojili medalje na 6. Greatest Openu

Hrvatski boks

Hrvatska reprezentacija mlađih seniora na 6. Greatest Openu u Lazarevcu (Srbija, 31.3. do 2.4.2023.), u konkurenciji 100-tinjak boksača iz 10 država osvojila je tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje!

Hrvatska je sa sedam reprezentativaca osvojila pehar za ekipno 3. mjesto iza brojnije reprezentacije Mađarske i domaćina Srbije.

Lovro Pavčec (BK Nokaut) u kategoriji 92+kg osvojio je zlatnu medalju pobijedivši Mađara Gabora Melichera u finalnoj borbi prekidom u drugoj rundi. Neumoljivi Lovro Pavčec, osvajač europskih medalja u mlađim kategorijama, neumoljivo završava mečeve prekidima, a koristi mu i iskustvo što, premda još nema 18 godina, sparingira s vrhunskim profesionalcima Filipom Hrgovićem i Argonom Smakićijem.

Luka Tolj (BK Osijek) u srednjoj kategoriji do 75 kg na bodove je nakon bespoštedne tri runde pobijedio domaćeg boksača Adama Krstovića za zlatnu medalju. Osječanin Tolj u polufinalu je svladao Bugarina Miroslava Dimitrova.

Filip Kumić (BK Nokaut) u finalu teške kategorije do 92 kg savladao je reprezentativca Crne Gore Andriju Brajkovića za treće hrvatsko zlatno odličje. U polufinalu je pobijedio domaćeg predstavnika Srbije.

Anthony Mirković (BK Arena Pula) osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 86 kg. U neizvjesnom finalu protiv mađarskog reprezentativca Milana Kissa izgubio je na bodove.

Leon Maloić (BK Titan Gym) osvojio je brončanu medalju nakon pobjede protiv Mađara Gergoa Lakatoša, a u polufinalu ga je zaustavio domaći predstavnik Vladimir Beriša.

Luka Bukvić (BK Ares Zadar) osvojio je brončanu medalju nakon što je u polufinalu izgubio od reprezentativca Srbije Hristofera Dimitrova koji je proglašen za najboljeg tehničara turnira.

Luigi Šalov (BK Pula) imao je teški četvrtfinalni meč protiv dvostrukog osvajača europskih odličja Crnogorca Mirka Šarčevića, no hrabro se nosio s iskusnijim suparnikom do kraja.

Dečki su potvrdili da su dobri kandidati za Europsko prvenstvo mlađih seniora u Armeniji.

Boksače su vodili izborniku Yousef Hasan i trener Dalibor Čibarić.

U ukupno 10 mečeva na 6. Greatest Openu u Lazarevcu naši mladi reprezentativci izborili su šest pobjeda!

Čestitke svima!

Tagged