Ozljede i zamor utjecale na popis putnika za Europsko prvenstvo u Erevanu

Hrvatski boks

Hrvatska reprezentacija na predstojećem Europskom prvenstvu seniora u glavnom gradu Armenije Erevanu (Yerevan, od 21. do 31. svibnja 2022. godine) nastupit će bez dvojice osvajača medalja s Europskog prvenstva U-22 u Poreču, brončanog Noe Ježeka u polusrednjoj kategoriji do 71 kilograma i zlatnog Gabrijela Veočića u srednjoj kategoriji do 75 kg.

Nikola Švalj, Noin trener kaže:

“Noa je premoren, došlo je do zamora materijala nakon serije uspješnih nastupa otpočetka sezone na prvenstvu Hrvatske do 22 godine u Zadru, prvenstvu Zagreba, Europskom prvenstvu U-22 u Poreču te državnom seniorskom prvenstvu u Zagrebu. Već na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu bilo je primjetno da je pao u formi, treninzi su pokazali da se ne možemo dignuti, jer Noa je za ovu sezonu morao i skidati kilograme za kategoriju do 71 kilograma. Europsko prvenstvo u Armeniji došlo nam je prebrzo u zgusnutom rasporedu natjecanja na početku sezone. Posvetit ćemo se osvježenju i pokušati pripremiti za Mediteranske igre u Alžiru krajem lipnja”, pojasnio je Nikola Švalj.

Gabrijel Veočić (BK Brod), prvak Europe U-22, a koji je bio najuspješniji hrvatski boksač i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Beogradu s tri pobjede i osvojenim petim mjestom, na prisilnom je dužem odmoru zbog ozljeda leđa i ozljede šake.

Trener i otac Gabrijela, Pero Veočić pojašnava:

“Gabrijel je deset mjeseci bio u nesmiljenom ritmu u kojima smo morali održavati vrhunsku formu i to je ostavilo traga. Od lanjskog Svjetskog prvenstva boksao je u 17 natjecateljskih mečeva na velikim natjecanjima i pobijedio u njih šesnaest, a izgubio je samo od kasnijeg svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza u četvrtfinalu SP-a u Beogradu. Nastupio je zaredom na Svjetskom prvenstvu, Grand Prix turniru, državnom prvenstvu do 22 godine, Europskom prvenstvu U-22 u Poreču i na kraju seniorskom prvenstvu Hrvatske i pobijedio u svim mečevima. Na državnom prvenstvu u Zagrebu ozlijedio je šaku, a javili su se i problemi s discus hernijom u leđima što zahtijeva terapije i odmor. Morali smo uzeti stanku od mjesec i pol, a treninzima ćemo se vratiti ako sve bude u redu za drugi dio sezone kada planiramo odlazak na pripreme u Kubu i Las Vegas. Moramo odlučiti i da li ćemo odmah krenuti s pripremama za višu, polutešku kategoriju do 80 kg za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine”, rekao je Pero Veočić.

Budući da Gabrijel Veočić i Noa Ježek nisu jedini koji imaju problema s ozljedama, izbornik muške reprezentacije Kristijan Hodak za nastup na Europskom prvenstvu u Erevanu (21. do 31. svibnja 2022. godine) prijavio je sljedeće putnike:

do 63.5 kg: Matteo Komadina (BK Rijeka)

do 67 kg:  Marko Zeljko (BK Salona Solin)

do 71 kg:  Petar Cetinić (BK Rijeka)

do 80 kg:  Luka Plantić (BK Salona Solin)

do 86 kg:  Damir Plantić (BK Salona Solin)

do 92 kg: Marko Čalić (BK Pula)

+92 kg: Marko Milun (BK Leonardo Zagreb)

Treneri: Kristijan Hodak, Dorian Čalić, Tomislav Bašić 

Tagged