Noa Ježek osvojio broncu na Europskom prvenstvu!

Hrvatski boks

Europsko prvenstvo za seniore do 22 godine održano je od 11. do 24. ožujka u istarskom Poreču. Na natjecanju je nastupilo 319 najboljih europskih mladih boksačica i boksača iz 39 zemalja. Ruski i bjeloruski boksači odlukom IBA-e nisu smjeli nastupiti na Prvenstvu radi vojnih aktivnosti u Ukrajini.

Boksač Titan Gyma Noa Ježek ostvario je najveći uspjeh u povijesti našeg kluba osvojivši bronačnu medalju! Noa je tehnički besprijekornim boksom, u najbrojnijoj kategoriji na Prvenstvu, došao do svog prvog seniorskog odličja. Noa je medalju upisao u svojoj novoj kategoriji do 71 kilograma, u koju je prešao nakon višegodišnjeg uspješnog boravka u kategoriji do 75 kilograma.

U prvom kolu naš as iz Zaprešića ostvario je uvjerljivu pobjedu protiv reprezentativca Litve Erikasa Laurikietisa. Dominaciju potvrđuje podatak da su dva suca bodovala po dvije runde 10:8 za Ježeka, iako nije bilo rušenja ili brojanja.

U osmini finala Noa je savladao Čeha Adama Valenta jednoglasnom sudačkom odlukom (5:0). Otpočetka nametnuvši svoj stil boksa, Noa je pritiskao Čeha i plasirao čiste kombinacije udaraca.

U četvrtfinalu Prvenstva Ježeka je čekao neugodan Poljak Mateusz Urban. Kontroliravši meč od prvog do zadnjeg zvuka gonga, Noa je upisao novu uvjerljivu pobjedu – 5:0.

U polufinalu se Noa namjerio na Velšanina Garana Crofta. U zanimljivom, izjednačenom meču podijeljenom odlukom sudaca zasluženo je slavio velški borac.

Rezultati:

Čestitke Noi i treneru Nikoli Švalju na povijesnom uspjehu, prvoj seniorskoj medalji od mnogih koje dolaze!

 

Tagged