Noa Ježek 8. put prvak Hrvatske

Hrvatski boks

Noa Ježek uzeo je 8. naslov prvaka Hrvatske.

Ovo je 3. naslov prvaka Hrvatske u seniorskom uzrastu.

U polufinalu boksao je protiv Mladena Sobjeslavskog iz BK Leonardo. Na zaprepaštenje kutu i navijačima, na počecima prve runde, Noa je “sjeo” na aperkat te mu je sudac označio brojanje, na što se Noa osmjehnuo, a u idućim sekundama borbe i pokazao kakav je ratnik. Noa je meč priveo do kraja i u svoju korist, ne ostavivši mjesta za diskutabilnost pobjede.

U finalu se susreo s Gabrielom Debanićem iz BK Leona. Noa je neupitno bio bolji u sve tri runde te je proglašen prvakom Hrvatske!

Državno -75kg bilo je i ono posljednje jer su Noa i trener Nikola Švalj fokusirani na kvalifikacije za Olimpijske Igre 2024. godine u Parizu u olimpijskoj kategoriji -71kg.

Želimo im uspjeh.

Prvo državno prvenstvo osvojio je 2014. kao kadet Titan Gyma, a pobjednički niz na PH-e nastavio je i 2015., 2016., 2017. i 2018. godine kada je uzeo i pehar za najboljeg boksača u uzrastu mlađih seniora.

Zahvaljujući napornom i predanom radu i mnogim odricanjima u proteklim godinama otkako je po prvi puta navukao boksačke rukavice, Noa je u seniore 2019. ušao u potpunosti spreman parirati bilo kome na Hrvatskoj sceni u tadašnjoj srednjoj kategoriji, -75kg.

Nažalost, na prvom seniorskom državnom prvenstvu, kao i 2020. te 2021., izgubio je podijeljenim sudačkim odlukama od Gabrijela Veočića te je uzeo dva srebra i jednu broncu.

2022. godine Noa je boksao u kategoriji -71kg te je u Zadru, bez zadobivene ogrebotine, osvojio Prvenstvo nakon stravičnog nokauta Filipa Kolara u polufinalu i pobjede jednoglasnom odlukom sudaca nad Petrom Krešimirom Kneževićem, a iste godine je osvojio i državno U22 sa čak tri pobjede.

Tagged