Milun osvojio EUBC Cup

Hrvatski boks

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji +92 kg i olimpijski kandidat Marko Milun (27) osvojio je elitni EUBC kup u Budvi!

Bombarder iz Dicma i zagrebačke Dubrave, član BK Leonardo Zagreb, u finalnoj borbi za zlato u dominantnom stilu, u kakvom je odboksao sva četiri meča u Budvi, uvjerljivo je jednoglasnom odlukom (5:0) pobijedio bugarskog Kubanca Yordana Morejona Hernandeza.

Milun je tehnički besprijekorno odboksao meč za zlato, dominirao je od prve sekunde, nije dopustio ni tračak nade moćnom, gorostasnom Kubancu i u potpunosti mu je nametnuo svoj stil. Neumorno ga je pogađao prednjim direktom i sve pokušaje Kubanca zaustavljao zadnjoj, ubojitom ljevicom. Ako nisu mogli proći direkti, plasirao mu je lijeve aperkate u tijelo i kroz gard.

Bugarski Kubanac spas je tražio u naletima glavom i u klinču, a na kraju je u trećoj rundi dobio i javnu opomenu, kada je meč već bodovno bio riješen u prve dvije runde – Milunu je prva runda pripala sa 4:1, a druga s čistih 5:0.

Zaokružio je na najbolji način vrhunski trijumf u najjačoj konkurenciji u Budvi.

Milun je demonstrirao vrhunsku formu i moć, svjetsku klasu u četiri meča zaredom u Budvi – redom je nizao sigurne pobjede protiv Francuza Djamila Aboudue-Moindzea, bivšeg svjetskog viceprvaka Armenca Davita Chaloyana i za ulazak u finale protiv mladog europskog prvaka U22 Ahmeda Hagaga.

Bugarski Kubanac Hernandeza nedavno je osvojio Balkansko prvenstvo, a na Europskim igrama u Krakovu 2023. osvojio je brončanu medalju. U mlađim kategorijama Hernandez je bio svjetski prvak u mlađim seniorima i zlatni na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine!

Milunov trijumf na EUBC kupu u Budvi u rangu je njegovih najvećih uspjeha (uz broncu na Europskom prvenstvu 2018. godine i godinu kasnije i broncu na Europskim igrama u Minsku 2019. godine).

Marko Milun je za uvjerljivi trijumf uz zlatnu medalju u Budvi osvojio i nagradu od 15.000 dolara.

Prije samo tri tjedna na Monaco Grand Prixu svladao je još jednog Kubanca, svjetskog viceprvaka Arzolu Lopeza i za trijumf na tom IBA-inom spektaklu osvojio 10.000 dolara.

Medalje na svečanom proglašenju najboljim superteškašima na EUBC kupu dodijelili su čelnici Hrvatskog boksačkog saveza Jurica Runtić (predsjednik Nadzornog odbora HBS-a i član Marketinške komisija EUBC-a) i predsjednik HBS-a i član Natjecateljske komisije EUBC-a, Bono Bošnjak.

Čestitke Marku Milunu i treneru Leonardu Pijetraju za novi veliki trijumf hrvatskog boksa na elitnoj međunarodnoj sceni!

© Hrvatski boksački savez

Tagged