Mariela Šteko u finalu Europskog prvenstva, Lovro Pavčec danas boksa polufinale

Hrvatski boks

Europska juniorska prvakinja Mariela Šteko plasirala se u finale EP-a mlađih seniorki u Erevanu.

Mariela je u najtežem meču kojeg je dosad imala u karijeri morala pobijediti Rumunjku Crinuta Nicole Sebe, aktualnu prvakinju Europe u mlađim seniorkama.

Morala je dati i više od maksimuma i izdržati nalete snažne, čvrste, niže Rumunjke koja je svom snagom jurišala od prve do posljednje minute.

Mariela je bila prisiljena povlačiti se, u svom elegantnom plesu morala je uvijek ići korak unazad i zadavati udarce Crinuti Sebe. Nijedan nije pokolebao Rumunjku da zastane s napadima.

Naša prvakinja pobijedila je podijeljenom odlukom sudaca 4:1 nakon što je nakon dvije runde bodovno imala riješen meč.

Viša i okretnija zaustavljala je napade agresivne Rumunjke koja ju je neumorno pritiskala i ulazila joj u klinč.

U trećoj rundi nezaustavljiva, neumorna Rumunjka dodatno je pojačala ritam, probila se kroz Marielin gard i zadala seriju, a sudac je označio brojanje, prvi put je naša šampionka izgledala uzdrmano, no naša reprezentativka sačuvala je kontrolu do kraja i zasluženo se plasirala u finalni meč za zlato.

Još nikad nije bila na tako teškim iskušenjima, Rumunjka joj nije dopustila ni sekundu predaha. Nastavila je pobjednički niz s više od 30 pobjeda na svim natjecanjima.

Mariela Šteko neposredno nakon trijumfa i novog velikog europskog uspjeha rekla je:

– Meč je bio puno teži od prvog na Europskom prvenstvu. Rumunjka mi je nametnula presing, stalno napadala bez prestanka, čak me i ugrizla! Presretna sam što sam izborila finale i nakon dva dana odmora bit ću maksimalno spremna!

Otac i trener Mladen Šteko teško je proživljavao meč:

– Gotov sam, nevjerojatno težak meč, i ja sam maksimalno iscrpljen. Pobijedili smo prvakinju Europe, neizmjerno sam ponosan na svoju kćer. Dat ćemo sve od sebe i u finalu za zlato!

Mariela će se u borbi za zlato i novu titulu prvakinje Europe boriti protiv Poljakinje Aleksandre Jankowiak koja je senzacionalno u polufinalu svladala favoritkinju iz Rusije Dariju Novinskaju.

Finale će boksati u srijedu, 3. svibnja 2023. godine.

Hrvatski superteškaš Lovro Pavčec danas se bori za ulazak u finale nakon pobjede u 1/4 finala EP. Lovro nastupa u posljednjem 18. meču popodnevnog programa iza 15.30 (pretpostavljeni početak oko 19.30).

U polufinalu nastupa protiv domaćeg favorita, Armenca Alberta Harutyunyana.

Tagged