Mariela Šteko s novim zlatom u novoj godini

Hrvatski boks

Europska juniorska prvakinja Mariela Šteko pobjednički je startala u novu 2023. godinu.

Na tradicionalnom 26. turniru “Viking Box Cup” u Norressundbyju u Danskoj osvojila je novu zlatnu medalju u konkurenciji 200 mladih boksačica i boksača iz 10 zemalja, a 16-togodišnja Mariela prvi put je boksala u starijoj konkurenciji mlađih seniorki.

U finalu do 63 kg borila se s prvakinjom Danske Teresom Grenzwürker. Mariela je u svom jedinstvenom stilu tri runde plesala oko svoje suparnice i pogađala je čistim udarcima s distance za uvjerljivu jednoglasnu odluku sudaca 5:0 u sve tri runde.

Marielina mlađa sestra Valerija Šteko, brončana na Europskom kadetskom prvenstvu 2022., također se trebala boriti na Viking Cupu, no suparnica je morala otkazati meč zbog užasnog nevremena u Danskoj i poteškoća u dolasku.

Valeria je ipak odradila odlične kvalitetne sparinge sa starijim suparnicama, prvakinjama Danske.

Otac i trener Mladen Šteko više je nego zadovoljan prvim ovogodišnjim nastupima svojih kćeri u Danskoj, pogotovo jer je Mariela pokazala da se odlično snašla u konkurenciji mlađih seniorki i prvi put odradila meč 3×3 minute.

Sestre Šteko sljedećeg vikenda borit će se na ženskom Kupu nacija u Somboru (Srbija), gdje će nastupiti i brončana s Europskog prvenstva juniorki Lana Paljušić iz borilačke škole Šteko München, koja će od ove godine također nastupati za BK Petar Zrinski Zagreb, kao i Mariela i Valeria.

Tagged