Mariela Šteko prvakinja Europe

Hrvatski boks

Mariela Šteko (17) osvojila je zlato na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke u Erevanu (Armenija)!

Juniorskoj tituli osvojenoj lani u Italiji, Mariela je dodala naslov u starijoj kategoriji mlađih seniorki u Armeniji.

Naša heroina, sjajna prvakinja u finalu kategorije do 63 kg pobijedila je Poljakinju Aleksandru Jankowiak nakon teške, iscrpljujuće tri runde, neizvjesne do posljednje sekunde.

Takva je bila i odluka sudaca – nakon podijeljene odluke 3:2 u korist Mariele uključili su se kontrolori suđenja i potvrdili Marielinu pobjedu 5:2.

Zasluženi, veličanstveni trijumf Mariele koja je na putu do zlata svladala domaću Armenku, aktualnu mlađeseniorsku prvakinju Europe Rumunjku u polufinalu i u borbi za zlato odličnu, čvrstu i neumornu Poljakinju Jankowiak!

Puno niža i manja, ali eksplozivna, energična Poljakinja u prvoj rundi žustrim ulascima u Marielu probijala je gard, naša boksačica držala ju je direktima na distanci, ali nije uspjela zadati konkretnije udarce i prvu rundu u korist napadački agilnije Poljakinje 4:1 presudio je udarac koji je prošao kroz gard uz zvuk gonga.

Mariela je u drugoj rundi ubrzala ritam, brže se i više kretala, iz svog prepoznatljivog plesa zadavala direkte s distance, okretnije izbjegavala nalete agresivne Poljakinje i prelomila rundu u svoju korist 4:1.

Uoči treće runde Mariela i Jankowiak bile su bodovno potpuno poravnate!
U trećoj rundi Mariela Šteko nije popustila u tempu, još se bolje i brže kretala i uspješnije zaustavljala prodore Poljakinje čiji su napadi često završavali u prazno.

Suci su meč presudili u korist bolje i kvalitetnije hrvatske šampionke 3:2, što su potvrdili i kontrolori za konačnu odluku 5:2!

ČESTITKE MARIELI ŠTEKO I TRENERU MLADENU ŠTEKU!

Tagged