Luka Pratljačić završio nastup na Svjetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre

Hrvatski boks

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji, Osječanin Luka Pratljačić (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale +92 kg superteške kategorije na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu koji se održava u talijanskom Busto Arsiziju.

Put je završio u osmini finala protiv prvaka Srbije Dušana Veletića (28) koji je izborio prolazak podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Pratljačić i Veletić odlično se poznaju, nebrojeno puta su zajedno trenirali i sparingirali u Osijeku i Beogradu i ‘prijateljski’ su ušli u meč, pa ih je sredinom prve runde i ringovni sudac morao upozoriti za aktivnijom borbom.

Osječanin Pratljačić bio je posljednji od naših šestoro predstavnika na kvalifikacijama u Busto Arsiziju koji na sjeveru Italije nisu uspjeli uhvatiti olimpijske norme za Pariz.

Hrvatski superteškaš u prvom je meču pobijedio prvaka Ukrajine Lovchynskyija, a u drugom ga je zaustavio prvak Srbije koji će se u ponedjeljak 11. ožujka boriti u odlučnom meču s prvakom Njemačke za olimpijsku vizu i put u Pariz

© Hrvatski boksački savez

Tagged