Luka Pratljačić još jednim nokautom u nizu do finala!

Hrvatski boks

U Makarešu (Maroko) u tijeku je Golden Belt turnir (2. do 10. veljače 2023.) na kojemu nastupaju dva predstavnika, Luka Pratljačić i Gabrijel Veočić.

Luka Pratljačić (25) postaje strah i trepet superteške kategorije (+92 kg), ruši sve pred sobom razornom zadnjom ljevicom.

Ne pamti se kad je jedan boksač takvim nokautima rješavao mečeve jednog za drugim na najvećoj svjetskoj sceni kao što to radi osječki nokauter Luka Pratljačić.

Na Silver Belt turniru u Mariboru u jesen 2022. godine rušio je doprvaka svijeta Armenca Chaloyana i bugarskog Kubanca Moreyona.

U finalu ga je tada zaustavila ozljeda, a prošloga ljeta osvojio je broncu na Svjetskom studentskom prvenstvu u Turskoj (u polufinalu oštećen protiv domaćeg Turčina).

Prije toga nokautirao je predstavnika Južne Koreje, a prekidima je rješavao mečeve jesenas i u regionalnoj ligi i na Grand Prixu Zagreb.

Osječki div, superteškaš Luka Pratljačić nokautirao je i drugog protivnika za plasman u finale Golden Belta u Marakešu – Talijana Diega Lenzija na početku druge runde.

prvom meču Luka je nokautirao doprvaka Europe, Španjolca Ghadfu, a u polufinalu je legnuo talijanski prvak. Lenzi se koncem 2022. godine borio s Markom Milunom u reprezentativnom meču Hrvatska – Italija u Splitu i pokazao klasu – Milun je pobijedio na bodove, no umalo ga je skupo koštala neopreznost u posljednjim sekundama meča – Lenzi je teško pogodio Miluna i našeg prvaka samo je gong spasio od klasičnog nokauta.

U prvom meču Lenzija u Marakešu ništa nije moglo spasiti protiv Pratljačića. Luka ga je ubitačnom i strahovitom ljevicom pogodio odmah na startu druge runde kada se Talijan osokolio i krenuo širokim prednjim krošeima u napad.

Pratljačić ga je dočekao i zadnjim lijevim poludirektom/polukrošeom u bradu oborio na pod, a sudac je odmah pozvao liječnika.

Talijan Diego Lenzi čak je dobio prvu rundu jednoglasnom odlukom 10:9, najviše zbog toga što je na početku runde uspio dohvatiti Pratljačića koji je više proklizao nego posrnuo, ali marokanski sudac se odmah odlučio za brojanje.

Početak meča zapravo je obilježio bizarni incident s ringom, jer prije toga nakon minute borbe od prvog jačeg naleta supertešakaša popustili su konopci, pa su se boksači hladili dok je potrajala duža stanka dok domaćini ring nisu osposobili.

Krenulo se od početka, Luka je nakon početne neopreznosti strpljivo čekao nalete nastrljivog Talijana i dočekao ga odmah na startu druge runde.

Ovaj put nisu popustili konopci nego Lenzijeva koljena i to je bio kraj meča!

Luka Pratljačić boksat će u finalu Golden Belta u Marakešu protiv Rusa Ramazana Karnukaeva koji je u polufinalu pobijedio Egipćanina Mostafu Rezka jednoglasnom odlukom sudaca.

Nokaut Luke Pratljačića u polufinalu Golden Belta

Gabrijel Veočić je nakon prve dominatne pobjede prekidom protiv Rumunja Andreija Aradoaeiju, u četvrtfinalu izglašavanjem sudaca s 3:2 izgubio meč protiv ruskog brončanog Olimpijca, Imama Khatajeva. Meč je bio prekinut od strane suca nakon što je Veočić zadobio rasjekotinu u korijenu nosa tijekom sudara glavom.

Tagged