Luka Plantić večeras uživo za WBC International pojas

Hrvatski boks

Hrvatski olimpijac iz Tokija 2021. godine i osvajač brončane medalje na Europskkom prvenstvu 2022. godine, višestruki državni prvak Luka Plantić (7-0, 6 KO). “Thunder” u subotu 6.4. u Njemačkoj (Frankenstolz Arena, Aschaffenburg) napada profesionalni WBC International pojas supersrednje kategorije (76 kg).
ProtivniK mu je Englez Jack Cullen (22-5-1, 10 KO).
Engleski boksač Cullen ima puno veći broj profesionalnih mečeva od Luke, a tri je godine stariji od našeg boksača – Cullen ima 30, a Plantić 27 godina. Englez je rangiran kao 25. boksač svijeta na profi-listama, a nova, osma pobjeda uz WBC pojas lansirala bi Luku Plantića među Top 10 najboljih profesionalaca u supersrednjoj kategoriji.
Luku će u Frankenstolz Areni bodriti veliki broj naših navijača, a u kutu će biti iz BK Salone iz Solina, Stanko Ninčević i ukrajinski stručnjak Jaroslav Fidmasterchyk, koji uz Tomislava Bašića vode uspješnu karijeru našeg bivšeg reprezentativca i olimpijca.

Luka se za WBC International pojas trebao boriti protiv nositelja titule, Talijana Ivana Zucca, no Talijan se povukao iz meča, ostavio upražnjen tron i ostao bez naslova.
Prošle godine Plantić je s dvije pobjede obranio WBC International Silver titulu, a osmi uzastopni trijumf u osmom nastupu lansirao bi ga u svjetski vrh profesionalne supersrednje kategorije.

Izravni TV-prijenos meča je u 22.00 sata na RTL 2 Televiziji i platformi VOYO.

© Hrvatski boksački savez

Tagged