Luka Plantić drugi put obranio WBC Silver International pojas

Hrvatski boks

Hrvatski olimpijac iz Tokija i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu 2022., Luka Plantić (26) upisao je u Solinu sedmu pobjedu u profesionalnom ringu i drugi put obranio WBC Silver International pojas.

Plantić je nokautom u četvrtoj rundi završio meč protiv čvrstog Argentinca Diega Ramireza (28) s iskustvom od 36 profesionalnih mečeva i 25 pobjeda.

U supersrednjoj kategoriji do 76 kg ima savršeni omjer 7:0 (6 prekidima) i do kraja godine planira napad na novu WBC titulu.

Protiv Argentinca Ramireza dominirao je od prve minute, pritiskao ga po kutovima i lomio mu gard strahovitim kombinacijama krošea i aperkata. Pitanje je bilo koliko će dugo Ramirez moći izdržati uraganske nalete The Thundera, Groma iz Solina.
Gromoviti Plantić u drugoj je rundi prvi put prisilio Ramireza na nokdaun i brojanje, a nakon neumoljivog pritiska i stalnih serija snažnih udaraca, lijevim krošeom srušio je Argentinca na koljena i prisilio njegov tim na bacanje ručnika u ring.

Čestitke Luki Plantiću i Tomislavu Bašiću, Jaroslavu Fidmasterchyku i Stanku Ninčeviću na sedmoj profesionalnoj pobjedi i strelovitom usponu na listi svjetskih izazivača u supersrednjoj kategoriji za naslov profesionalnog prvaka svijeta. Odličan boksački spektakl u Solinu za Solinjane i sve ljubitelje boksa!

© Hrvatski boksački savez

Tagged