Lovro Pavčec doprvak Europe

Hrvatski boks

Lovro Pavčec (17) osvojio je srebrnu medalju i naslov europskog doprvaka na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Erevanu (Armenija)!

To je Lovrin najveći dosadašnji uspjeh u karijeri, europsko srebro među mlađim seniorima, a dosad je osvojio kadetsko srebro i juniorsku broncu na europskim prvenstvima.

Lovro je do finala u Erevanu svladao odlične, vrlo snažne protivnike, prvo Rumunja, a zatim i domaćeg Armenca. Odboksao je vrlo teške mečeve. Ruski predstavnik Israfil Islamov u finalu se pokazao kao nepremostiva prepreka u također nove tri teške, iscrpljujuće runde.

Naš superteškaš odlučno je ušao u meč i krenuo bez respekta napadatio ruskog predstavnika. Lovro je držao inicijativu, išao izravno u Rusa Islamova i pokušao ga probiti kombinacijama u glavu i tijelo. Snažni ruski boksač u povlačenju se branio brzim, kratkim serijama iz klinča, dovoljno da jednoglasno dobije prvu rundu s 5:0.

Lovro je još žešće krenuo u drugu rundu, napadao i tražio prostor za kombinaciju koja bi uzdrmala Islamova.
Sredinom druge runde pri ulazu u klinč sijevnuo je Lovrin udarac za brojanje Rusu. Pavčec je krenuo u otvorenu borbu, krenuo je po prekid, ali i Islamov se upustio u otvoreniju borbu i htio vratiti za nokdaun koji ga je šokirao.
Unatoč brojanju Islamovu, ruski boksač i drugu rundu dobio je odlukom 4:1!?
Takvo bodovanje riješilo je meč prije treće runde, ostala je nada da Pavčec može završiti svojim gromovitim udarcima meč prije kraja.

U završnoj, trećoj rundi Islamov je čuvao prednost, naslanjao se i držao Lovru i sačuvao pobjedu na kraju jednoglasnom odlukom.

Čestitke Lovri Pavčecu i izborniku Yousefu Hasanu, ujedno i Lovrinom treneru u BK Nokaut iz Zagreba!

Izvukli su maksimum na Europskom prvenstvu u Erevanu.

Hrvatska reprezentacija iz Armenije se vraća sa zlatom (Mariela Šteko) i srebrom.

Tagged