Juniori danas u borbama na 7. Kupu Nacija

Hrvatski boks

Na 7. Kupu nacija u Vrbasu danas od 16.00 sati u polufinalnim mečevima nastupaju juniorski reprezentativci Marko Pralas (BK Titan Gym), Matija Berend i Juraj Tutundžić (BK Brod).

Juniorska reprezentativka i prvakinja u kategoriji do 52 kg Ana Jukičić (BK Brod) izborila je finale, borbu za zlato na 7. Kupu nacija u Vrbasu.

Brođanka Ana dominantno je u polufinalu jednoglasnom odlukom pobijedila domaću predstavnicu Srbije Anđeliju Jovičić.

Ana Jukičić dominirala je protiv reprezentativke Srbije, diktirala tempo i neumorno pogađala prednjim direktima, a napade i pokušaje domaće boksačice zaustavljala brzim kontrama i efektnim aperkatima. Dvojbi oko pobjednice nije bilo.

Ana će se boriti u finalu za zlatnu medalju, a druga dvojica naših predstavnika zaustavljeni su u četvrtfinalima.

Križevčanin Matija Berend (Ronin Križevci) u četvrtfinalu do 63 kg pobijedio je jednoglasnom odlukom mađarskog predstavnika Rolanda Bangu i također osigurao medalju na 7. Kupu nacija u Vrbasu.

Bio je bolji u sve tri runde i sigurno izborio pobjedu i plasman u polufinale.

Asllan Krasniqi (Rekord Zagreb) oprostio se u četvrtfinalu kategorije do 57 kg podijeljenom odlukom 4:1 od Mađara Tamasa Brazovicsa.

Krasniqi je dobro krenuo u meč, a već u drugoj rundi imao probleme s gubitkom snage, pa je sve teže pratio tempo Mađara.

Osječanin Mate Jukić u kategoriji do 60 kg jednoglasnom je odlukom izgubio od reprezentativca Srbije Ivana Krivanovića.

U istoj kategoriji do 60 kg Matej Marton (Leona Zagreb) poražen je od isto tako kvalitetnog predstavnika Grčke Georgiosa Kostourosa.

Debitant iz mladog BK Knina, juniorski prvak Hrvatske do 48 kg, Mario Nakić izgubio je na bodove od Čeha Doriana Kropoga.

Neiskusni Nakić predstavio se u vrlo dobrom izdanju u debitantskom nastupu, čvrsto i odlučno ušao je u meč protiv starijeg Čeha i nije dopuštao da bude u podređenom položaju.

Mario Nakić u trećoj rundi je i dominirao, bio bolji suparnik, a Čehu su pripale prve dvije runde i plasman u polufinale.

Zadranin Ivan Nekić (Ares), osvajač bronce na kadetskom prvenstvu Europe 2021., u kategoriji do 70 kg nezasluženo je poražen od Mađara Ferenca Toszegija podijeljenom odlukom.

Srčani Zadranin dobio je prvu rundu, a početkom druge primio udarac za brojanje. Brzo je vratio Mađaru i uzdrmao ga, a sudac u ringu označio je brojanje, nego nakon nove razmjene ponovo neopravdano brojao Nekiću.
Mađarski boksač stekao je i održavao prednost, Nekić više nije uspio drastično preokrenuti meč i unatoč vrlo dobroj borbi izgubio.

Naši treneri su protestirali zbog odluka ringovnog suca, naravno bezuspješno.

Hrvatsku na 7. juniorskom Kupu nacija u Vrbasu predstavlja ukupno sedam juniorskih reprezentativaca i tri juniorke.

52 kg Ana Jukičić (Brod)

60 kg Anđelina Filipović (Kutina)

75 kg Julija Božak (Thor Bartolovec)

48 kg Mario Nakić (Knin)

54 kg Marko Pralas (Titan Gym)

57 kg Asllan Krasniqi (Rekord Zagreb)

60 kg Mate Jukić (Osijek)

63 kg Matija Berend (Ronin Križevci)

70 kg Ivan Nekić (Ares Zadar)

80 kg Ivan Jukičić (Brod)

Hrvatsku selekciju u Vrbasu vodi izbornik seniora U22 Danijel Vekić, izbornik ženske reprezentacije Robert Herić te trener Mario Jukičić (Brod).

S hrvatskim reprezentativcima u Vrbas otputovala je i sutkinja Vanesa Drakšić iz Koprivnice.

Na 7. juniorskom Kupu nacija u Vrbasu nastupaju mlade boksačice i boksači iz 15-tak država.

Svima je to odlična provjera u pripremama za Europsko juniorsko prvenstvo u Rumunjskoj koje će se održati od 19. do 31. srpnja 2023. godine.

Tagged