Ivana Habazin ispisala povijest hrvatskog ženskog boksa

Hrvatski boks

U zagrebačkoj KC Dražen Petrović dvorani Ivana Habazin jednoglasnom je sudačkom odlukom savladala mađarsku boksačicu Kingu Maygar i osvojila WBC titulu svjetske prvakinje, ali i privremeni pojas WBA svjetske prvakinje te treći put došla na krov svijeta. Dugo je Habazin čekala priliku za osvajanje WBC pojasa i prošla kroz mukotrpne pripreme, ali napokon se sve isplatilo. Nije joj nimalo lagan zadatak večeras pružila Magyar u meču od deset rundi.

Za 34-godišnju Zabočanku ovo je bio meč u kojem se trebala boriti protiv Amerikanke Jessice McCaskill, kad su ulog trebala biti čak četiri pojasa (WBC, WBA, IBO i The Ring), ali je američka boksačica odlučila otkazati borbu i prihvatiti izazov Lauren Price, zbog izdašnije financijske ponude.

McCaskill se zbog te odluke morala odreći WBC pojasa, za koji je Habazin bila prva izazivačica.

Habazin (22-5) je u meč protiv sedam godina mlađe suparnice ušla s imperativom pobjede. Naime, uoči borbe je najavila da će joj u slučaju poraza ovo biti zadnji meč u karijeri. Srećom, izdržala je taj ogroman pritisak i uspjela na bodove svladati vrlo čvrstu Mađaricu.

©fightsite.hr ©net.hr

Tagged