Ivan Ante Gregurić osvojio zlato na jakom turniru u Češkoj

Hrvatski boks

Ivan Ante Gregurić (Leonardo, Zagreb) osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 60 kg na velikom međunarodnom turniru mlađih seniora, 30. Memorijalu Juliusa Torme u Pragu (Češka).

Mladi reprezentativac u finalu je pobijedio domaćeg predstavnika Čeha Tomasa Otta. Do trijumfa u Pragu Gregurić je stigao s tri pobjede u tri dana – u polufinalu je uvjerljivo pobijedio Moldavca Maxima Tolipiza, a u četvrtfinalu u neizvjesnom meču i Crnogorca Tomislava Djinovića.

Čestitke Greguriću na tri sjajne pobjede na glavnom testu za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora u Španjolskoj u studenom 2022. godine.

Leon Buzik (Rijeka) i Gabriel Debanić (Leona Zagreb) također su postigli sjajan uspjeh osvajanjem srebrnih odličja.

Riječanin Leon Buzik u kategoriji do 71 kg u finalu je nakon velike i izjednačene borbe izgubio od Grka Christosa Karatitisa. Buzik je finale izborio s dvije sigurne, jednoglasne pobjede protiv Rumunja Tiua Doruleta i Čeha Frantiseka Horvatha.

Srebro je osvojio i Gabriel Debanić u kategoriji do 75 kg nakon što je sudačkom odlukom u finalu izgubio meč od kvalitetnog Norvežanina Adama Arsaeva.

Čestitke svim našim boksačima na sjajnim borbama i odličjima na najvećem europskom turniru mlađih seniora. Čestitke i trenerima koji su ih vodili na 30. Memorijalu Juliusa Torme, Danijelu Vekiću (Leona, Zagreb) i Vladi Babiću (Rijeka, Rijeka).

Nastupima u Pragu pokazali su da su odlično odradili pripreme i da potpuno spremni putuju na Svjetsko prvenstvo u španjolskom Alicanteu koje počinje za mjesec dana, 15. studenoga 2022. godine.

Tagged