Humanitarna akcija “Boksači za KBC Split”

Hrvatski boks

U Boksačkom klubu Torcidi na Poljudu obilježen je početak promocije velike humanitarne akcije ‘Boksači za KBC Split’ koja će se održati u subotu, 10. lipnja 2023. u velikoj dvorani ŠRC-a Gripe.

Boksački klub Torcida Split i Hrvatski boksački savez, uz pokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije, nositelji su humanitarne akcije u sklopu u ovoj sezoni posljednjeg, 9. kola Prve Hrvatske boksačke lige u subotu, 10. lipnja 2023. u velikoj dvorani na Gripama na kojoj će prihod od prodaje ulaznica biti namijenjen Kliničkom-bolničkom centru Split.

U posljednjem kolu Hrvatske boksačke lige, BK Torcida Split drugu godinu zaredom bit će promovirana u prvaka Hrvatske boksačke lige i proslaviti dvostruku titulu prvaka Prve HBL koju su Torcidini boksači osigurali dominantnim nastupima u dosadašnjih osam kola osiguravši nedostižnu prednost pred svim konkurentima. U ovogodišnjem izdanju Hrvatske boksačke lige natjecalo se pedesetak klubova iz cijele Hrvatske.

Uoči velikog boksačkog i sportskog događaja u subotu, 10. lipnja na Gripama, Boksački klub Torcidu na Poljudu posjetili su prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split i izv. prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, zamjenik ravnatelja KBC-a, inače predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split i pročelnik katedre Kirurgije na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Uz domaćine, glavnog trenera BK Torcide Dražena Burića, tajnika Marka Troskota i trenera  Matu Domazeta te brojne Torcidine boksače koji su redoviti na treninzima u klubu na Poljudu, s profesorima Meštrovićem i Pogorelićem u posjetu novim starim prvacima bili su dekan Kineziološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Frane Žuvelaprof. dr. sc. Saša Krstulović s KIF-a Split i član Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza Jurica Runtić, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a. Prisustovali su i Vedran Bošnjak, član Stručnog stožera HBS-a i predsjednik BK Pauk Split, Vedran Đipalo, boksački olimpijac i trener te Ante Matas, trener u BK Pit Bull Split.

Prošlogodišnja završnica Hrvatske boksačke lige 2022. također je bila organizirana u Splitu kada je BK Torcida u spektakularnom ambijentu i pred punim tribinama raspoloženih navijača proslavila prvu povijesnu titulu boksačkih prvaka Hrvatske.

I lani su brojni splitski uglednici i sportaši došli podržati Torcidine boksače u osvajanju trofeja, na tribini su bili i kapetan Hajduka Marko Livaja, splitski košarkaši i vaterpolisti, a ne treba sumnjati da će ove godine, u subotu, 10. lipnja 2023. velika dvorana ŠRC-a Gripe biti i pretijesna za sve, posebice što kupnja svake ulaznice znači i sudjelovanje u humanitarnoj akciji “Boksači za KBC Split”.