Hrvatski seniori na pripremama u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu

Hrvatski boks

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu pod vodstvom izbornika Kristijana Hodaka u ponedjeljak, 17. travnja 2023., počele su zajedničke pripreme seniorske reprezentacije Hrvatske koje će trajati do petka, 21. travnja.

U subotu, 22. travnja 2023. hrvatska reprezentacija nastupit će u dual meču protiv najbolje selekcije Italije u Trstu.

U Boksačkom centru na Velesajmu treniraju i spariraju:

60 kg – Patrik Licul (Pula), Luka Hrustić (Leonardo)

63.5 kg – Filip Poturović (Nova Gradiška), Marin Jelačić (Pauk Split)

67 kg – Fabijan Tomkić (Nokaut)

71 kg – Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar), Marijan Vujević (Grom Split)

75 kg – Gabriel Debanić (Leona Zagreb)

80 kg – Gabrijel Veočić (Brod)

86 kg – Nikica Radonić (Split), Marko Ramljak (Rijeka), Ivan Đuka (Salona)

92 kg – Marko Čalić (Pula)

+92 kg – Luka Pratljačić (Osijek), Marijan Brnić (Grom Split)

Seniorskoj reprezentaciji na pripremama i sparinzima priključeni su mladi i perspektivni – Maro Obrovac (Titan Gym) i Petar Leskur (Grom Split) u 80 kg te Fran Hodak (Lokomotiva) +92 kg jer je zbog ozljeda ili iz drugih opravdanih razloga otpalo nekoliko boksača.

Uz izbornika Kristijana Hodaka, supervizora Franju Kristića i trenera Peru Veočića, prvog dana priprema s boksačima su radili i treneri Mario Preskar i Danijel Vekić, a trening je došao pogledati i iskusni Leonardo Pijetraj.

Prvog dana zajedničkih priprema naše najbolje boksače posjetio je i dao im punu potporu u zajedničkom radu i pripremama predsjednik Bono Bošnjak.

Europski prvak U-22 Gabrijel Veočić nije propustio ni prvi trening u ponedjeljak bez obzira što je boksao dva jaka meča za vikend u Budimpešti i s dva sigurna trijumfa osvojio Real Boxing Cup 2023.

Naši seniorski reprezentativci do petka 21. travnja 2023 i odlaska u Trst trenirat će dvaput dnevno u Zagrebačkom boksačkom centru.

Pripreme su od posebne važnosti za kandidate za Svjetsko prvenstvo seniora u Taškentu (Uzbekistan) početkom svibnja te Europske igre u Krakowu (Poljska), kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.