Hrvatski reprezentativci na Felix Stamm turniru

Hrvatski boks

Dugogodišnji vladar i hrvatski prvak kategorije do 63,5 kg Matteo Komadina (Boksački klub Rijeka) sjajnom je pobjedom startao na velikom međunarodnom turniru ‘Feliks Stamm’ u Poljskoj.

Delnički vatrogasac, glazbenik i bajker u 1/4 finalu pobijedio je domaćeg predstavnika Poljaka Dominika Palaka i osigurao polufinale i odličje. 

Suci su meč bodovali 4:1 u korist Komadine, a da se ne radi o domaćem borcu u domaćem ringu, pobjeda bi sigurno bila jednoglasna za našeg reprezentativca.

Matteo Komadina (29) potpuno je slomio očito neiskusnijeg poljskog boksača, zbunio ga iznenadnim brzim kombinacijama udaraca, naglim promjenama smjera i apsolutno dominirao u dvije od tri runde. U prvoj rundi dok je motivirani, a viši i dužih ruku, Poljak Palak poletno napao, uspijevao ga je kontrolirati brzim kretanjem i munjevitim kontrama, no tu prvu rundu suci su bodovali 4:1 za napadački orijentiranog domaćeg boksača.

Od druge runde Komadina je potpuno preuzeo inicijativu, koristio je brzinu i kreativno zabijao nepredvidive udarce Palaku koji je izgubio svježinu i agresivnost i prema kraju borbe sve teže pratio njegov ritam.

Komadina je dominirao, bio neuhvatljiv i nepredvidiv za suparnika, pogađao ga u glavu i tijelu raznovrsnim kombinacijama. Drugu i treću rundu dobio je s 4:1 i potpuno zasluženo plasirao se u četvrtfinale.

Protivnik u polufinalu – zakazanom za četvrtak, 25. svibnja 2023. bit će mu Uzbekistanac Adkhajmon Mukhiddinov koji je također podijeljenom odlukom pobijedio domaćeg predstavnika.

Danas će se, 24.5., u četvrtfinalu boriti drugi naš predstavnik u kategoriji do 63,5 kg, mladi Splićanin Marin Jelačić (Pauk Split). Boksat će protiv Irca Johna Paula Halea koji je u 1/8 finala eliminirao predstavnika Trinidada i Tobaga. Nakon njega u ring ulazi i Petar Leskur u 1/4 finala kategorije do 80 kg protiv Litavca Robertasa Liorancasa. Obojica naših boksača boksat će za medalje u popodnevnom programu iza 17 sati.

Leskur je već ostvario pobjedu u 1/8 finala poluteške kategorije do 80 kg protiv reprezentativca Trinidada i Tobaga, Josepha Nickella jednoglasnom odlukom sudaca 5:0. Naš boksač, superiorniji fizički i tehnički, dominirao je otpočetka do kraja meča i sigurno vodio borbu do uvjerljive, neupitne pobjede.

Mlada reprezentativka i hrvatska prvakinja Dea Bolanča (Pit Bull Split) u 1/8 finala kategorije do 57 kg oprostila se od velikog međunarodnog turnira.

Jednoglasnom odlukom izgubila je meč od iskusne bugarske reprezentativke s europskih i svjetskih prvenstava Svetlane Staneve, a već tri runde protiv prekaljene Bugarke mogu poslužiti kao korisno međunarodno iskustvo.

U konkurenciji boksačica imamo još olimpijku i doprvakinju Europe U-22 Nikolinu Ćaćić koja će se boriti u polufinalu kategorije do 54 kg u četvrtak, 25. svibnja.

Hrvatske boksačice i boksače u Pultusk, Poljska, vode izbornik seniora Kristijan Hodak i supervizor seniorskih nacionalnih selekcija Franjo Kristić.

Na 38. ‘Felix Stamm’ turniru nastupaju reprezentativci iz čak 27 svjetskih zemalja s pet kontinenata: Europe, Azije, Afrike, Australije i Srednje Amerike (Trinidad i Tobago), a održava se od 22. do 26. svibnja.

Tagged