Hrvatski boks 2022. godine

Hrvatski boks

101. godinu od osnutka Hrvatskog boksačkog saveza obilježila su brojna postignuća, među kojima i najveće u dosadašnjoj povijesti Titan Gyma.

U ožujku, grad Poreč imao je čast biti domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine na kojemu su naši reprezentativci dostojanstveno predstavili državu te je prvenstvo završilo s osvojenom broncom Noe Ježeka te osvojenim zlatom Gabrijela Veočića i srebrom Nikoline Ćaćić.

Od brojnih ovogodišnjih međunarodnih odličja, izdvojili bismo i brončano odličje Luke Plantića na seniorskom EP u Erevanu.

Veliko priznanje hrvatskom boksu ove godine ukazala je Europska boksačka federacija izabravši predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, Bonu Bošnjaka, za dopredsjednika Natjecateljske komisije EUBC-a te uvrstivši Juricu Runtića, predsjednika nadzornog odbora HBS-a, u EUBC-ovu Komisiju za marketing i promociju i Sašu Krstulovića, profesora na Kineziološkom fakultetu u Splitu – Katedra za borilačke sportove, u EUBC-ovu Trenersku komisiju.

Noa Ježek, Gabrijel Veočić, Nikolina Ćaćić, Luka Plantić i drugi hrvatski boksači i boksačice, zajedno sa svojim klupskim trenerima i članovima tima, dokaz su da težak i ustrajan rad donosi plodove.

Zahvaljujemo se medijima i institucijama na ukazanoj podršci i promociji hrvatskog boksa.
Sretni smo što hrvatski boks napreduje.

Tagged