Hrvatske reprezentativke na Golden Girl turniru, a Veočić i Pratljačić na Golden Belt turniru

Hrvatski boks

Valeria Šteko i Lana Paljušić su izborile finala na Golden Girl turniru koji se održava u Borasu od 3. do 5. veljače 2023. godine.

Za zlato će se boriti i europska prvakinja Mariela Šteko.

Valeria Šteko u kategoriji kadetkinja do 54 kg pobijedila je domaću boksačicu Šveđanku Noor Murad i plasirala se u nedjeljno finale.

Valeria je odlično odboksala sve tri runde, dominirala i jednoglasnom odlukom sigurno slavila, a trener Mladen Šteko bio je više nego zadovoljan izvedbom.

Valeria će u finalu za zlato boksati protiv Aya Naggar iz Egipta.

Lana Paljušić ostvarila je drugu pobjedu zaredom u Borasu i slavila u polufinalu juniorki do 57 kg nad Dankinjom Anne Marie Stagaard.

Lana će se nakon dvije pobjede nad Engleskinjom i Dankinjom boriti za zlato protiv Grace Massey.

Europska prvakinja Mariela Šteko u finalu mlađih seniorki do 63 kg borit će se u nedjelju protiv Finkinje Yessice Frantsi.

Djevojke vodi trener Mladen Šteko.

Reprezentativci Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić nalaze se na Golden Belt turniru koji se održava u Maroku od 2. do 10. veljače 2023. godine.

Veočić (BK Brod) i Pratljačić (BK Osijek) saznali su suparnike na prvom ovogodišnjem turniru. Hrvatske reprezentativce vode treneri Pero Veočić i Matej Matković.

Veočić (21) u 1/8 finala poluteške kategorije (do 80 kg) boksat će protiv Rumunja Andreija Paula Aradoaeije (26).

Veočić protiv Aradoaeije boksa u subotu, 4. veljače 2023. godine.

Rumunjski reprezentativac prošle godine osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Erevanu 2022. u lakoteškoj kategoriji do 86 kg, a za novu sezonu ponovo se vratio u olimpijsku polutešku kategoriju. Rumunj Aradoaie bio je dvostruki europski prvak u mlađim seniorima, prvi put na EP-u u Zagrebu 2014. godine. Ima iskustvo sa svih najvećih natjecanja.

Pobijedi li snažnog Rumunja, Gabrijel će u četvrtfinalu boksati protiv još zahtjevnijeg protivnika – pobjednika meča između Rusa Khatajeva i Azerbajdžanca Allahaverdijeva. U drugom dijelu ždrijeba je prvi favorit kategorije, Kubanac Arlen Lopez Cardona, dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak.

Pratljačić (25) u 1/4 finalu superteške kategorije (+92 kg) boksat će protiv jednog od favorita, Španjolca Ayouba Drissija Ghadfe (24), aktualnog doprvaka Europe s EP-a u Erevanu 2022. godine.

Pratljačić protiv Španjolca Ghadfe boksa u nedjelju, 5. veljače 2023. godine.

Luku pobjeda u polufinalu vodi na pobjednika meča između odličnih Talijana Diega Lenzija i Azerbajdžanca Mahammada Abdullayeva! U drugom dijelu ždrijeba je Austrijanac Ahmed Hagag, europski prvak U-22 iz Poreča i brončani s EP-a u Erevanu 2022., koji je pobijedio Luku Pratljačića (prekid zbog ozljede) u finalu lanjskog Silver Belt turnira u Mariboru.

Na turniru se natječe više od 300 boksačica i boksača iz 44 države, a prvi put nakon jednogodišnje stanke boksaju i reprezentativci Rusije.

Tagged