Hrvatske boksačice na pripremama u Zagrebu

Hrvatski boks

Hrvatska ženska reprezentacija u proširenom sastavu okupila se u subotu, 3. lipnja 2023., na zajedničkom treningu i sparinzima u Zagrebačkom boksačkom centru.

Naše najbolje boksačice u svim uzrastima i njihove klupske trenere na okupljanje su pozvali izbornik svih ženskih selekcija Robert Herić i supervizor nacionalnih reprezentacija Franjo Kristić, a boksačice su se odazvale u velikom broju. Na zajedničkom treningu i sparinzima priključile su im se i pojedine boksačice iz zagrebačkih klubova, pa je u Boksačkom centru na Velesajmu zajednički treniralo tridesetak djevojaka, od doprvakinje Europe U22 Nikoline Ćaćić i iskusne Lidije Tišlar do najmlađih kadetkinja..

Izbornik Robert Herić bio je više nego zadovoljan odazivom, kontrolnim treninzima i angažmanom naših mladih boksačica.

Sara Beram nažalost nije mogla prisustovati radi svečane prisege za ročnicu Hrvatske vojske u Požegi nakon odrađene višetjedne vojne obuke. Čestitamo osvajačici europske bronce iz 2022. godine.

Dvostruka europska prvakinja Mariela Šteko i brončana kadetkinja s EP-a 2022. Valeria Šteko s obitelji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, a brončana europska juniorka Lana Paljušić u Njemačkoj.

Bez obzira što nisu mogle trenirati zbog zdravstvenih poteškoća, na zajedničko okupljanje na Velesajmu stigle su europska kadetska prvakinja Lorena Horvat i brončana kadetkinja s EP-a Agata Štajcer. Unatoč bolesti, dale su potporu svojim kolegicama iz reprezentacije.

Odazvale su se sljedeće reprezentativke:

Leona Zagreb – Lea Čevra

Marjan Split – Lorena Barbir, Ivana Galić

Pit Bull Split – Karmela Makelja, Antonija Zec, Lucija Bilobrk, Ema Anđela Žaja, Linda Zakonović

Knin – Andrea Amanović, Petra Amanović

Arena Zagreb – Nina Laura Kujunđić, Rebecca Blažan

Stršljen Samobor – Lidija Tišlar

Brod Slavonski Brod – Ana Jukičić, Barbara Princip, Lorena Klaić

Thor Bartolovec – Lorena Horvat, Lana Skupnjak, Julija Božak

Čakovec – Tia Zadravec

Coloseum Zagreb – Lavinia Jaić

Grom Split – Lana Kovačić, Dorotea Brnić, Paula Ugrin, Lena Ajkić

Kutina – Anđelina Filipović, Agata Štajcer

Omega Zagreb – Nikolina Ćaćić

Omega Varaždin – Tajana Košćak

David Koprivnica – Gabriela Vencl, Dorotea Vencl

S boksačicama su na treningu bili i klupski treneri: Ivan Brnić (Grom – Split), Božidar Mitrović (Marjan – Split), Igor Homa, Viktor Homa (Knin), Josip Cerovec (Kutina), Mario Jukičić (Brod – Slavonski Brod), Vanja Kostel (Čakovec), Mario Žiger (Coloseum – Zagreb), Vedran Krga (Stršljen – Samobor) i drugi…

Izbornik Robert Herić najavio je više zajedničkih okupljanja, šest puta godišnje, a u sljedećem periodu pred našim boksačicama su vrlo zahtjevni ispiti – već krajem lipnja počinju Europske igre u Krakowu (kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024.), a u srpnju je Europsko juniorsko prvenstvo u Rumunjskoj. U kolovozu je Europsko kadetsko prvenstvo u Sloveniji.

Izbornik Robert Herić, supervizor Franjo Kristić i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić, s klupskim trenerima, održali su i radni sastanak o daljnjim planovima i strategiji priprema naših najboljih boksačica.

Prošla 2022. godina bila je najuspješnija u povijesti hrvatskog ženskog boksa s osam osvojenih velikih medalja na europskim prvenstvima u svim uzrastima.

Prvi put imali smo dvije prvakinje Europe: juniorku Marielu Šteko i kadetkinju Lorenu Horvat i doprvakinju Europe U22 Nikolinu Ćaćić te pet brončanih odličja s EP-a: Sara Beram (seniorke), Lana Paljušić i Nika Lopac (juniorke) i Valeria Šteko i Agata Štajcer (kadetkinje).

Početkom svibnja 2023. godine Mariela Šteko postala je i prvakinja Europe u mlađim seniorkama na Europskom prvenstvu u Armeniji.

Tagged