Hrvatice završile nastupe na Svjetskom boksačkom prvenstvu

Hrvatski boks

U 1/16 finala kategorije do 63 kg Sara Beram (27) izgubila je od favoritkinje kategorije, dvostruke europske prvakinje do 22 godine i kasnije osvajačice bronce s EP-a, Irkinje Amy Broadhurst (25) jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Snažna i odlično tehnički pripremljena Irkinja nametnula je svoju distancu i Sari zadavala velike probleme iz kontragarda jakim i preciznim pogotcima ljevicom.

Sara je pokušala brzim i srčanim prodorima i zadavanjem brzih serija suprostaviti se Irkinji, no u svakoj rundi prednost je otišla na stranu Broadhurst.

U drugoj rundi sutkinja u ringu odlučila se i na brojanje Sari Beram nakon lijevog polukrošea koji je prošao preko garda.

Sara Beram odlično se pripremila za Svjetsko prvenstvo, više nego korektno odradila meč, a imala je nesreću da joj ždrijeb u prvoj borbi dodijeli suparnicu koja je označena kao favorit za najviše postolje na SP-u, a njihov meč kao derbi šesnaestine finala.

Najmlađa hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, splitska pitbullovka Dea Bolanča (20) u meču 1/16 finala u kategoriji do 57 kg prekidom u drugoj rundi izgubila je od poljske boksačice Sandre Krystyne Kruk (32), apsolutne favoritkinje i doprvakinje svijeta.

Iskusna Poljakinja Kruk napala je otpočetka, nametnula tempo i pritiskala Deu prema konopcima da bi plasirala udarce u serijama u glavu i tijelo, tražila slabe točke, a naša Dea dobro se nosila u prvoj rundi i uspijevala odolijevati naletima.

Deina obrana popustila je u drugoj rundi kad su napadi Poljakinje postali razorniji i serije učestalije. Nakon dva brojanja sudac je prekinuo meč. Hrabra Splićanka boksala je protiv najkvalitetnije protivnice s kojom se našla u ringu u dosadašnjoj karijeri i koja je objektivno klasa iznad.

U meču 1/16 finala lake kategorije do 60 kg od Marije Malenice (33) bolja je bila Amerikanka Rashida Shakilya Ellis koja je slavila jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Marija je od prve minute pokušala nametnuti inicijativu i pritisnuti američku boksačicu, no kvalitetna olimpijka SAD-a iz Tokija koja je već osvojila i svjetsku medalju, bila je prebrza, dobro se kretala i pogađala u raznovrsnim serijama udaraca iz kontri, tako da je Malenica u sve tri runde bezuspješno lovila hitru Amerikanku po ringu i svaki Marijin promašaj i krivi korak kažnjavala munjevitim kombinacijama.

Nisu to bili snažni udarci koji bi nanijeli veliku štetu Malenici, većina ih je završila u bloku i Marijinom gardu, no efektne brze i raznovrsne kombinacije donosile su Amerikanki sigurnu razliku u bodovima.

Odlična Amerikanka imala je nedostižnu prednost nakon dvije runde koju je potvrdila i u završnoj.

Srčana pitbullovka Marija Malenica naletjela je na kvalitetniju i spremniju suparnicu protiv koje uz sve pokušaje nije uspjela nametnuti svoj stil otvorene, žestoke borbe s puno razmjena.

Doprvakinja Europe U-22 i olimpijka Nikolina Ćaćić (21) nije uspjela proći iskusnu Irkinju Carly McNaul (32) te se oprostila od Svjetskog prvenstva u 1/8 finala kategorije do 52kg.

Nikolina je izgubila podijeljenom odlukom sudaca 4:0 od Irkinje Carly McNaul. Četiri suca tvrdi, iscrpljujući meč bodovali su u korist Irkinje, a jedan ga je proglasio izjednačenim 28:28.

Viša i dužih ruku Nikolina dobila je prvu rundu podijeljenom odlukom 3:2, uspijevala je držati distancu protiv čvrste i borbene Irkinje i plasirati precizne kombinacije udaraca.

Iskusna reprezentativka Irske Carly McNaul u drugoj je napala još agresivnije, uspijevala je probijati distancu i stalno držati napadačku inicijativu i visoki pritisak bez obzira na Nikolinine pogotke iz kontri i preokrenuti meč na svoju stranu bodovanjem 5:0.

U trećoj rundi borbena Irkinja nije posustajala u napadima, Nikolina je u čvrstom, žestokom meču posustajala u snazi, sporije se kretala i irska borkinja na kraju je slavila sa 4:0.

Čestitamo našim djevojkama na hrabrim i srčanim nastupima!

Tagged