Gabrijel Veočić u finalu Europskih igara

Hrvatski boks

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić borit će se za zlatnu medalju na Europskim igrama u Krakovu, a plasman u finale poluteške kategorije (do 80 kg) ostvario je pobjedom nad azerbajdžanskim reprezentativcem Muradom Alahverdijevom koju su mu bodovni suci jednoglasno dodijelili.

Mladi 22-godišnji Brođanin je cijelu borbu bio bolji, odlično se kretao i branio, tako da mu suparnik gotovo nije zadao ozbiljan udarac. S druge strane, Veočić je nekoliko puta, poglavito aperkatima, uzdrmao azerbajdžanskog borca.

Od petorice bodovnih sudaca svi su, osim Japanca Sasakija, sve tri runde dodijelili Veočiću, a za japanskog arbitra Alahverdijev je bio bolji u drugoj rundi.

Veočićev suparnik u borbi za zlatnu medalju bit će 27-godišnji Ukrajinac Alexander Khyzhnyak koji je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Talijana Salvatorea Cavallara. Ukrajinski boksač je prije četiri godine u Minsku osvojio zlatnu medalju na Europskim igrama u srednjoj kategoriji (do 75 kg), u kojoj je bio europski (2019.) i svjetski prvak (2017.) te osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Tokiju (2021.).

Spektakularno finale održati će se u subotu 1. srpnja u 19:15.

Izjavu Gabrijela poslušajte u videu:

Tagged