Gabrijel Veočić danas boksa na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski boks

Hrvatski adut, europski prvak do 22 godine Gabrijel Veočić boksa prvi meč u utorak, 2. svibnja u ranom terminu – osmi meč iza 10.00 sati prijepodne po našem vremenu (mogući početak već oko 11.30 sati).

Gabrijel na startu boksa protiv Moldavca Andreija Chiriacova u prvom pretkolu, jer u poluteškoj kategoriji više je od 40 boksača. Za zlato će trebati šest pobjeda, a tek četvrti meč na Svjetskom prvenstvu znači borbu za medalju.

Prođe li Veočić Moldavca, u 1/16 finala Svjetskog prvenstva očekuje ga Jamajčanin Jerome Ennis.

Gabrijel je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. s tri pobjede ušao u četvrtfinale (tada se borio u srednjoj kategoriji do 75 kg) i izgubio od kasnijeg svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza. Otada je samo jednom izgubio u više od 30 mečeva i to kontroverznom odlukom sudaca od Rusa Imama Khatajeva na Golden Belt turniru u Maroku.

Veočić kao prvak Europe U-22, s pobjedom na Silver Belt turniru u Mariboru, morao je u ždrijebu u pretkolo, a Khatajev je postavljen za trećeg nositelja.

Meč možete pratiti uživo na Areni Fight, ring B.

Hrvatski superteškaš Luka Pratljačić nije se uspio plasirati u 1/16 finala Svjetskog prvenstva.

Luka je u 1. kolu najteže kategorije +92 kg (sa čak 36 superteškaša) podijeljenom odlukom izgubio od kvalitetnog kineskog superteškaša Danabieka Bayikewuzija., premda ga je u trećoj rundi uspio baciti u nokdaun i prisiliti na brojanje.

Meč je bio odlučen u prve dvije runde koje je visoki Kinez, viši čak i od stasitog Osječanina (196 cm) obje dobio sa 4:1 i bodovno imao dobiven meč.

Luka Pratljačić krenuo je energično po nokaut i prekid koji su jedini mogli preokrenuti meč, uspio jednom uzdrmati Bayikewuzija, no Kinez se uspio sačuvati do kraja i slaviti pobjedu.

Luka Pratljačić dao je sve što je mogao, tek je zaliječio ozljedu udarne lijeve šake zbog koje nije boksao od siječnja i Golden Belt turnira u Marakešu. Za vrlo dobrog, pokretnog i tehnički kvalitetnog Kineza, nažalost nije pokazao dovoljno.

Čestitke Luki i treneru Mateju Matkoviću koji su se pokušali najbolje spremiti za Svjetsko prvenstvo i napraviti pravi rezultat.

Tagged