Europsko prvenstvu u boksu – Lovro Pavčec u četvrtfinalu!

Hrvatski boks

Lovro Pavčec (BK Nokaut) plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Sofiji od 14. do 22. travnja 2022. godine.

U superteškoj kategoriji +92 kg, Lovro je s čistih 5:0 pobijedio prvaka Armenije Alberta Harutyunyana, koji je kao i Lovro već osvajao medalje na europskim prvenstvima mlađih kategorija.

Lovro je sve riješio u prve dvije runde koje je jednoglasno dobio, a u trećoj je taktički mudro bez nepotrebnih rizika sačuvao nedohvatnu prednost.

bodovna lista (Harutyunyan-Pavčec)

 

Lovro Pavčec prvi je naš boksač koji će se boriti za medalju u četvrtfinalu superteške kategorije na EP-u mlađih seniora u Sofiji, a dosad je osvojio europsko kadetsko srebro i juniorsku broncu!

Za medalju u četvrtfinalu borit će se u ponedjeljak, 18. travnja 2022. protiv domaćeg predstavnika Bugarina Kirila Borisova, doprvaka Europe.

Nastavljen je briljantni niz mladih hrvatskih prvaka na EP-u u Bugarskoj. Uz Lovru jednoglasnu pobjedu ostvarili su i Fabijan Tomkić (-67 kg), Leon Buzik (-71 kg) I Gabrijel Debanić (-75 kg).

U večernjem programu u petak, 15. travnja 2022. u 1/16 finala borit će se Ivan Ante Gregurić (60 kg) i u 1/8 finala Gabrijel Debanić (75 kg).

Sve čestitke našim mladim prvacima i trenerima u Sofiji: Yousufu Hasanu, Kristijanu Hodaku i Danijelu Vekiću!

Lovro Pavčec u meču protiv prvaka Armenije Alberta Harutyunyana

 

 

 

Izvor fotografije: IBA

Tagged