Dva zlata, srebro i trofej za najbolju tehničarku na Golden Girl turniru

Hrvatski boks

Mlade hrvatske boksačice postigle su novi uspjeh na najvećem europskom ženskom turniru – 13. Golden Girl kupu u švedskom Borasu.

Osvojile su dva zlata i jedno srebro u konkurenciji 400 boksačica svih uzrasta iz tridesetak država.

Europska juniorska prvakinja MARIELA ŠTEKO osvojila je zlato u kategoriji mlađih seniorki do 63 kg.

Mariela je u finalu pobijedila Finkinju Yessicu Frantsi, aktualnu doprvakinju Europe u mlađim seniorkama.

Mariela je svojim ‘alijevskim’ stilom, plesom i preciznim pogocima s distance, ostvarila uvjerljivu jednoglasnu pobjedu i uz zlatnu medalju osvojila i trofej za najbolju tehničarku velikog Golden Girl turnira.

Mariela je i lani kao juniorka osvojila zlato u Borasu, na juniorskom EP-u u Montesilvanu postala europska prvakinja, a ove 2023. godine počela je boksati kao mlađa seniorka i to joj je već treći ovogodišnji trijumf u starijem uzrastu – na Viking kupu u Danskoj, Kupu nacija u Somboru i sada na Golden Girlu Švedskoj.

Dominantna, nepobjediva Mariela zapravo ne pamti posljednji poraz u ringu, otkad boksa za Hrvatsku ostvaruje pobjede na svim natjecanjima.

Mlađa sestra VALERIA ŠTEKO osvojila je zlato u kategoriji kadetkinja do 54 kg. U finalu je svladala Ayu Naggar iz Egipta i boksala odlično kao i u polufinalu (pobjeda nad Šveđankom), pa i Valeria nastavlja trofjeni niz obitelji Šteko – nedavno je trijumfirala na Kupu nacija u Somboru, a lani je osvojila broncu na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj.

LANA PALJUŠIĆ osvojila je srebro u kadegoriji juniorki do 57 kg.

Trener Mladen Šteko bio je vrlo nezadovoljan odlukom sudaca, smatra da je Lana bila bolja te da je zasluženo trebala biti pobjednica u meču protiv Engleskinje Grace Massey.

Lani je to bio i treći meč zaredom u tri dana u Borasu, jer do finala svladala je predstavnice iz Engleske i Danske.

Lana je osvojila broncu na ovogodišnjem Kupu nacija u Somboru, a prošle godine i brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu.

ČESTITKE NAŠIMA SJAJNIM DJEVOJKAMA MARIELI, VALERIJI I LANI TE NJIHOVOM TRENERU MLADENU ŠTEKI.

Sve tri sjajne hrvatske reprezentativke članice su BK Petar Zrinski Zagreb, a žive i treniraju u Borilačkoj akademiji Šteko u Munchenu. Od prošle godine počele su boksati za Hrvatsku unatoč pozivima Njemačkog boksačkog saveza.

Uspjesima na najvećem europskom ženskom turniru Golden Girl nastavljen je čudesni niz hrvatskih boksačica koje su prošle godine osvojile medalje na svim natjecanjima na kojima su sudjelovale, od toga osam odličja na europskim prvenstvima u svim uzrastima.

Zlatni niz nastavljen je ove godine s devet medalja na Kupu nacija u Somboru i sada s tri nova sjajna odličja na Golden Girl kupu u Borasu.

Tagged