Druga pobjeda Gabrijela Veočića na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski boks

Hrvatski prvak i adut u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) Gabrijel Veočić izborio je drugu pobjedu i plasman u 1/8 finala Svjetskog prvenstva u Taškentu.

Gabrijel je u svom stilu, dominantno i uvjerljivo jednoglasnom odlukom u sve tri runde svladao Jeronea Ennisa s Jamajke.

As iz Broda autoritativno se postavio od prve minute borbe, brzim kretanjem, promjenama kombinacija i pravodobnim serijama ukrotio Jamajčanina i glatko riješio prvu rundu s 5:0.

Veočić je u drugoj izričito forsirao dobitnu kombinaciju – prednjom lijevom rukom otvaranje garda Ennisa, pa brzi zadnji direkti ili krošei i meč je bio definitivno odlučen – čista druga runda 5:0 što je ostavilo prostora Gabrijelu rutinski odraditi treću rundu i potvrditi plasman među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu.

Totalnu dominaciju zorno prikazuje krajnji rezultat: tri suca bodovali su meč 30:26, jedan sa 30:25, a jedan čak s razlikom 30:24!

Najiskusniji hrvatski reprezentativac, Puljanin Marko Čalić (35) nije se uspio plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva!

Čalić je izgubio meč 1/16 finala protiv Kineza Hana Xuezhena podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Iskusnom Čaliću koji se vratio u olimpijski boks iz profi-ringa u kojem je pobijedio 14 puta u 15 profi-mečeva, koban je bio snažni Kinez, kao i superteškašu Luki Pratljačiću koji je od kineskog boksača izgubio u prvom kolu.

U izjednačenom meču sve runde završile su podijeljenim odlukama, Kinez je nametnuo tempo od prve minute, ulazio u klinč i neumorno forsirao stalne razmjene kratkih krošea i aperkata iz bliske borbe.

Viši i tehnički superiorniji Čalić nije uspio zadržati Kineza na distanci, nego je bio prisiljen prihvatiti oštru borbu prsa o prsa.

Boksao je u stilu profi-boksa, na konopcima je zatvoren dočekivao nalete Kineza i čekao trenutak za oštre kontre.
Pokušao je aperkatima otvoriti kineskog teškaša, puno udaraca je i prolazilo i pogodilo Kineza, no Xuezhen nije popuštao u inicijativi i napadima što mu je očito donijelo prednost u bodovanju.

Tagged