Danas uživo Veočić i Beram za plasman na Olimpijske igre, Čalić za polufinale

Hrvatski boks

U srijedu, 28. lipnja, troje naših predstavnika rano poslijepodne bore se u četvrtfinalu za medalje na 3. Europskim igrama u Krakovu – od toga dvoje, Sara Beram i Gabrijel Veočić za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.!

Marko Čalić za olimpijsku normu treba ući u finale teške kategorije do 92 kg!

Sara Beram (60 kg) – 3. meč iza 13:00 (očekivani početak do 13:30) – RING B – osvajačica bronce na EP-u 2022. bori se protiv srpske Ruskinje Natalija Šadrina (33). Sara je dosad sigurno svladala mladu Njemicu Buechner i Bugarku Mehmedovu, a Šadrina je s čistih 5:0 šokirala bivšu prvakinju svijeta, Talijanku Alessiu Mesiano.
Sara je protiv Šadrine kao reprezentativke Rusije boksala još 2018. godine i lani na Silesian Openu u poljskim Gliwicama – oba meča je izgubila (lani spornom podijeljenom odlukom sudaca).
Snažna Ruskinja dvaput je bila u četvrtfinalima Svjetskih prvenstava, a ove godine na SP-u u Indiji stigla je do osmine finala.

Gabrijel Veočić (80 kg) – 10. meč iza 13:00 (očekivani početak do 15:15) – RING B – europski prvak U22 i peti na Svjetskim prvenstvima 2021. i 2023., boksa za novo odličje i Olimpijske igre protiv Estonca Stivena Aasa. Gabrijel je u vrhunskom stilu pobijedio Bugarina Nikolova i Rumunja Aradoaieja, a Aas u žestokim mečevima Lea Cvitanovića (BiH) i Izraelca Ilyushonoka. Mladom Estoncu Aasu (23) dosad je najveći uspjeh osmina finala na EP-u 2022. u Erevanu, a na svjetskim prvenstvima nije prolazio prva kola. U osmini finala izgubio je i lani na Europskom prvenstvu U22 u Poreču.

Marko Čalić (92 kg) – 12. meč iza 13:00 (očekivani početak do 15:45) – RING A – iskusni Puljanin (35) za polufinale i medalju bori se protiv mladog Irca Jacka Marleya (20). Čalić je u vrhunskoj formi dominirao protiv Džemala Bošnjaka (BiH) i mladog Litavca Urbonaviciusa. Snažni, borbeni Irac Marley u trećoj rundi slomio je Grka Nanitzaniana.

Tagged